Skip to content
Sök

Budget- och skuldrådgivning

Ibland kan man komma efter med räkningar. Det kan gälla hyran, telefonen eller banklånet. Har du hamnat i den situationen? Det är viktigt att så fort som möjligt ta tag i problemet.

Kommunens budget- och skuldrådgivare hjälper dig med:

  • att kostnadsfritt ge råd och stöd om du har ekonomiska problem och skulder
  • att göra en hushållsbudget
  • att göra upp avbetalningsplaner med banker och kreditgivare
  • att råda och stödja inför en ansökan om skuldsanering

Budgetrådgivning

Budgetrådgivningen ger råd i frågor som rör din privatekonomi. Vi kan till exempel hjälpa dig att gå igenom din ekonomi och göra en budget. Vi kan också hjälpa dig med att söka skuldsanering om du har stora skulder som du inte klarar av att betala. Hos oss råder sekretess.

Budgetrådgivning

Vi hjälper dig att få en översikt över din ekonomi, vad du har för inkomster, utgifter och eventuella skulder. Vi kan fungera som ett bollplank och ge dig chansen att diskutera ekonomi på ett neutralt sätt. Vi kan tillsammans upprätta en budget som passar din ekonomi.

Skuldrådgivning

Om du har skulder men inte uppfyller kraven för skuldsanering kan vi hjälpa dig med att skriva ett förslag till frivillig överenskommelse. Detta förslag skickar du sedan till dem du är skyldig pengar. Om allt går vägen får du en betalplan som passar din ekonomi.

Skuldsanering

Har du så stora skulder att det inte finns någon möjlighet för dig att betala dem inom en överskådlig tid kan du ansöka om skuldsanering. Vi ger dig information om hur du ska göra och går igenom din ansökan innan den skickas till Kronofogden. Den som behöver mer hjälp får det, men du måste själv vara aktiv för allt bygger på egen vilja och samarbete.

Kontakt

Vill du prata om din situation? Ring då 0923-650 11.
Telefontid är måndagar, tisdagar och fredagar klockan 08–09.

Vill du göra ett personligt besök? Då bokar vi in en tid, då vi tillsammans kan gå igenom vad det är du behöver hjälp med.
• Kalix kommun - Kommunhuset (förvaltningsbyggnaden), Nygatan 4. Plan 3.

Kontaktperson

Med hjälp av vår Budget- och skuldrådgivare kan du också du komma till rätta med dina ekonomiska problem. För att få svar (via e-post) måste alltid namn, adress och telefonnummer anges.

Bild av Linda Ivarsson

Linda Ivarsson

Budget- och skuldrådgivare

Linda är Kalix kommuns budget- och skuldrådgivare. Hon har telefontid måndagar, tisdagar och fredagar klockan 08-09.  

Telefon: 0923-650 11