Skip to content
Sök

Om webbplatsen

Måndag den 18 oktober 2013 lanserades Kalix kommun en modernare hemsida, med målet att ge dig som besökare en informativ, tillgänglig, användarvänlig och attraktiv webbplats.

Sidan ska vara utformad utifrån målgruppernas behov och förväntningar. Innehåll och form ska underlätta för besökaren att hitta information och ge mervärde i form av sparad tid, ökad service och ökad kunskap om kommunens verksamheter.

Hitta på webbplatsen

Sidstrukturen är gjord av företaget Funkanu i samarbete med oss och andra kommuner. Funkaboda, som navigationsstrukturen kallas, bygger på användartester och utgår från hur besökaren förväntar sig att hitta information istället för hur på kommunen är organiserad.

Hitta snabbare

Med funktionen "Hitta direkt" hittar du snabbt och lätt till våra populäraste sidor.
Med funktionen "Jag är..." hoppas vi att du lättare ska hitta information som rör dig.

Kortadresser till skolor

Alla kommunala skolor har egna startsidor som skolorna själva kan påverka. Alla skolor också en enklare kortadress av modellen www.kalix.se/skolansnamn.

Bättre sökmotor

Kalix.se har sökfunktion som ska underlätta för dig som besökare att hitta det du söker. Sökmotoroptimeringen är dock ett pågående arbete. Hittar du inte rätt med din sökning ser vi gärna att du hör av dig så att vi kan åtgärda det. Vår sökmotorleverantör heter Cludo.

Responsiv design

Kalix.se har skapats i samarbete med det lokala företaget Mirror, och bygger på responsiv design. Det betyder att webbsidan anpassas efter storleken på din bildskärm. För mindre skärmar som mobiltelefoner och surfplattor har vi också skapat en touchkontroll-vänlig mobilmeny.

Kontinuerligt arbete

Vårt arbete med att utveckla kalix.se kommer aldrig att upphöra. Sidan är byggd i Episerver CMS, aktuell version är 11.11 vilken lanserades 2019. I november 2021 lanserade vi också en ny helt ny layout för www.kalix.se.
Sidinnehållet är levande, och målet är naturligtvis att alltid ha uppdaterade uppgifter från alla våra verksamheter. 
Om du ser något som inte stämmer ser vi hemskt gärna att du hör av dig till oss. 
Skicka dina synpunkter till webmaster@kalix.se.

Vi hoppas att du gillar vårt hem på webben, och att du följer med oss in i framtiden!

Kontakta mig vid frågor

Bild av Johnny Strömbäck

Johnny Strömbäck

Kommunikatör och Webbutvecklare

Johnny är huvudredaktör och utvecklingsledare för Kalix kommuns hemsida samt sociala medier. Han ligger även bakom flera av Kalix kommuns externa hemsidor.  

Telefon: 0923-658 68
Mobil: 076-142 83 63