Sök

Förskolor

Förskolan riktar sig till barn från ett år till de börjar i förskoleklassen eller i grundskolan. På de här sidorna presenterar Kalix kommunala förskolor sin verksamhet, vi har också samlat kontaktuppgifter till fristående förskolor i Kalix.

Under kvällar och helger erbjuder Kalix kommun barnomsorg på Lyrans förskola, avdelningen Solen. Verksamheten kallas för Månen, och du kan läsa mer om den på Lyrans förskolas sidor.

Förskolor i Kalix kommun

Foto: Julia Brännmark.

Djuptjärns förskola

Djuptjärns förskola ligger 2,5 kilometer från centrala Kalix mellan bostadsområdena Djuptjärn och Stenbäcken. Den ligger i nära anslutning till Djuptjärnsskolan med naturen bakom knuten.

Foto: Julia Brännmark.

Nystads förskola

Nystads förskola ligger cirka två kilometer från centrum. Vi har en fin utomhusmiljö med närhet till ett stort skogsområde, ishall, badhus och fina promenadvägar.

Foto: Oliver Åström.

Prismans förskola

Förskolan Prisman ligger i Innanbäcken, cirka två kilometer utanför Kalix. Förskolan består av fem arenor, arena röd, arena orange, arena gul, arena grön och arena blå

Sangis förskola

Sangis förskola med de två avdelningarna Solhatten och Vattendroppen ligger i Sangis cirka två mil från Kalix och tre mil från Haparanda i anslutning till E4:an.