Skip to content
Sök

Verksamheten på Kalix Familjecentral

Här kan du läsa mer om vad vi gör inom Familjecentralens olika områden. Här kan ni träffa barnmorskor, distriktssköterskor, socionom/familjevägledare och förskolelärare.

Mödrahälsovården

Mödrahälsovården bedriver hälsofrämjande vård Inom mödrahälsovården arbetar barnmorskor Barnmorskan hjälper till med hälsovård och kontroller under graviditeten, ger preventivmedelsrådgivning och tar gynekologiska cellprover för att upptäcka cellförändringar och förebygga livmoderhalscancer. Barnmorskemottagningen har öppet dagtid och vi vill att du ringer och bokar en tid innan du kommer. All rådgivning och testning är gratis. 

Barnhälsovården 

Barnhälsovården bedriver förebyggande hälsovård för barn 0-6 år Det innebär tillväxtbedömningar, utvecklingsuppföljning, läkarbesök, vaccineringar samt råd och stöd När ditt barn är sjukt ska du vända dig till din hälsocentral. 

Familjevägledare/socionom (Kalix kommun)

Det är en stor omställning att bli förälder. Hela identiteten förändras och plötsligt har ni ansvar för en ny liten människa som är helt beroende av er. Ni får inte sova ordentligt och ni upplever säkert en massa krav utifrån, om att småbarnslivet ska vara på ett visst sätt. Alla föräldrar reagerar olika på det här. Ibland behöver vi hjälp med att kommunicera med varandra, ” en pappa som gick i samtal sa så klokt till oss, - alla föräldrar skulle väl behöva detta ibland” vi höll med honom om detta.

Samtalet formas tillsammans med er utifrån ditt och din familjs behov av stöd. Utgångspunkten är alltid att ta vara på din familjs resurser och kompetens. Vi har tystnadsplikt och kontakten med oss är kostnadsfri.

Här kan du läsa mer om stöd som finns inom Kalix kommuns verksamhet.
Vi du få kontakt med oss så prata med eran sköterska eller kontakta oss på:

Mats
mats.stromback@kalix.se eller ring telefon 072-2399690
Jennie
jennie.oqvist@kalix.se eller ring telefon 073-0949250

Öppna förskolan

Öppna Förskolan är hjärtat i hela verksamheten. Vi finns till för er föräldrar som besöker mödrahälsovården i samband med graviditeten, och familjer med barn i åldern 0-6 år som besöker barnhälsovården eller bara känner för att titta in en stund för en liten lek eller pratstund. Hos oss har ni möjlighet att träffa andra föräldrar och barn för erfarenhetsutbyte, social gemenskap genom trevlig samvaro tillsammans med andra.

Vi välkomnar alla barnfamiljer till en öppen verksamhet där vi tar barn och föräldrar på största allvar. Vi lyssnar på föräldrarnas idéer, förslag, frågor och önskemål, är behjälpliga med vår pedagogiska erfarenhet i allt som rör barns utveckling. Tveka inte att som förälder vända er till oss i öppna förskolan. Vi ger gärna tips, råd och stöd i föräldrarollen.

Hitta oss på sociala medier!

Besök gärna Kalix Familjecentral på Facebook och @kalixfamiljecentral på Instagram för senaste nytt från våra verksamheter.