Skip to content
Sök

Bostäder och offentliga lokaler

Bostadssituationen i Kalix är mycket god. Dessutom till priser som gör att du har råd till annat. Här finns unika möjligheter för dig att uppfylla dina drömmar om ett attraktivt boende.

Vad sägs om havsutsikt från köksfönstret i hyreshuset? Eller att kunna ha hästar på gården? Du vill kanske kunna ta båten till jobbet? Vill du snickra i ett äldre hus eller vill du ha ett som är nybyggt och färdigt att flytta in i? Du har säkert många frågor om din drömbostad, och svaren hittar du i Kalix!

Strandnära tomter och centralt belägna lägenheter i anslutning till vacker natur planeras och byggs.

När du ska hyra en bostad är det några saker som är viktiga att tänka på. Bland det viktigaste är att du går igenom hyreskontraktet noga. Begär alltid att få avtalet skriftligt. Ett muntligt gäller också, men då riskerar ord att stå mot ord om du och hyresvärden skulle bli oense om vad ni kommit överens om. Läs mer på sidan "Att tänka på när du hyr bostad".

Mäklare


Bostadsföretag 

 • Fastigheten Månstrimman AB
  Trygghetsboende i Töre.
 • Hemåt fastigheter
 • HSB Oden
 • Jimmy Andersson Fastigheter
  Äger 17 lägenheter i Gammelgården.
  Du kontaktar hyresvärden på telefonnummer 070-316 00 20, e-post perfect-security@hotmail.com eller faxnummer 011-184 140.
 • Kalix kommun - Tor 8
  Kalix kommun hyr ut fräscha lägenheter i nybyggda flerbostadshus på kvarteret Tor 8. Totalt finns här 30 stycken lägenheter i tre hus om två våningar var. Vardera hus har en 3:a, två 2:or och två 1:or på varje våning.
 • Nordixa Fastigheter
 • Rawi Fastighets AB
 • Stiftelsen Kalixbo
 • Sandlunds Fastigheter AB
 • Törebostäder AB
  Äger 6 hyresfastigheter och 3 parhus, med 46 lägenheter, en lokal samt 2 garage i centrala Töre. Du kontaktar hyresvärden på telefonnummer 070-316 00 20, perfect-security@hotmail.com eller via faxnummer 011-184 140.
 • Östlings fastighetsbolag i Norrbotten AB
  Har 1 fastighet med totalt 4 lägenheter i Kalix. Du kontaktar hyresvärden via e-postadressen martinostling_86@hotmail.com eller på telefonnummer 076-106 94 13.

För dig som är 65 +

Kalix kommun erbjuder dig som är 65+ moderna, fräscha och bekväma lägenheter med närhet till hälsocentral, butiker, friluftsliv, kultur och nöje. Låter det intressant? Läs mer och gör en intresseanmälan på den officiella sidan för hyreslägenheten Tallkronan.


Studentrum

Det finns flera företag i Kalix som hyr ut mindre rum med gemensamma faciliteter och rekreationsutrymmen. Dessa passar utmärkt för studerande, men kan naturligtvis även hyras av andra.

 • Kalix Folkhögskola
  Kalix Folkhögskola, Näsbyvägen 16, 952 27 Kalix.
  Folkhögskolans vandrarhem och internat erbjuder dig ett bra boende, centralt och till bra priser. Du kan bo både kortare och längre perioder: vandrarhem@kalixfolkhogskola.se, 076-190 70 77.
 • Rum i Kalix
  Fastigheter i Kalix AB/Stig Öhlund, Centralgatan 15, 952 34 Kalix.
  Telefon: 070-612 64 95, e-post: info@rumikalix.se
 • Enrummare i Kalix
  Skolgatan 2, 952 32 Kalix.
  Telefon: 0923-102 20, 070-641 46 61, e-post: info@enrummare.se

Övrigt

Facebokgruppen "Bostäder i Kalix säljes köpes bytes uthyres"

I Kalix har du alla möjligheter att bygga din drömbostad. Ditt hus är så mycket mer än fyra väggar och ett tak. Det är din fasta punkt i tillvaron – och den ska du älska att komma hem till! Här har vi samlat information för dig som vill köpa tomt i Kalix och bygga dit alldeles egna drömhus.

Lediga Tomter

Kalix kommun har lediga tomter i många attraktiva områden, bland annat med närhet till naturen, älven och centrum. Lediga egnahems- och fritidstomter hittar du i tomtkatalogen (vid problem att öppna tomtkatalogen kontakt Mark- skogsförvaltaren). Kalix kommun har ingen tomtkö för de tomter som redovisas i tomtkatalogen, däremot är det möjligt att intresseanmäla sig för framtida byggnationer inom centralorten. Läs mer på sidan "Lediga tomter".

Bygglov i Kalix

På våra sidor om "Bygglov och fastighetsfrågor" finns information om alltifrån bygglov till strandskydd. Ta kontakt med bygg- och miljöavdelningen, 0923-650 00 (telefonväxel), om du planerar att bygga nytt så kan de berätta om vad som gäller för din fastighet och vad du ska lämna in till samhällsbyggnadsnämnden.

 • Hej och välkommen till Kalix kommuns flerbostadsområde Tor 8. PÅ dessa sidor kan du läsa mer om lägenheterna. Besök minbostad.kali ...

 • Bostadsanpassningsbidraget ett kommunalt bidrag som riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning. Med stöd av bostadsanpass ...

 • Kommunen har ingen tomtkö för de tomter som redovisas i tomtkatalogen utan först till kvarn gäller. Däremot är möjligt att intress ...

 • Det finns flera företag i Kalix som hyr ut mindre rum med gemensamma faciliteter och rekreationsutrymmen. Dessa passar utmärkt för ...