Skip to content
Sök

Jobb och studier

Kalix har en bred och varierad arbetsmarknad som efterfrågar alla typer av kompetenser, på alla nivåer. Här finns också alla möjligheter i världen till vidareutbildning exempelvis via Kalix kommuns vuxenutbildning, Kalix folkhögskola eller universitetsstudier på pendlingsavstånd.

Jobba i Kalix

Kalix har ett ovanligt mångfasetterat näringsliv och liknar på många sätt en modern storstad. Här finns allt från små nischade högteknologiska företag till stora nationella leverantörer av produkter och tjänster. I Kalix finns härmed en bred och varierad arbetsmarknad som efterfrågar alla typer av kompetenser, på alla nivåer.

Visste du förresten att Kalix är hem för flera oberoende och unika inrednings- och modebutiker, en konsthall, en skidstadion i världsklass, en av Sveriges få privatägda biografer, flertalet restauranger och caféer, Sveriges nordligaste gindestilleri och matproducenter med produkter som choklad, kött, bröd, ost och inte minst Kalix Löjrom?

Relaterade länkar

Studera i Kalix

Vuxenutbildningen i Kalix kommun erbjuder allt ifrån enstaka gymnasiekurser till fleråriga yrkeshögskoleutbildningar.

För att Kalixbor ska kunna vidareutbilda sig utan att flytta från orten, och för att främja hållbart resande, subventionerar Kalix kommun 100 procent av kostnaden för busskort för de som studerar på annan ort. Läs mer på sidan "Pendlingsbidrag för studenter".

Som utbildningsort kan vi också stoltsera med Kalix folkhögskola, som länge varit ledande inom journalistik.

Relaterade länkar