Skip to content
Sök

Det hållbara livet

Närheten till naturen och den frihet den medför är en lyx som är få storstadsbor förunnad. Kalixbor är i stället lite bortskämda på området, då orten också rankas som en av Sveriges främsta friluftskommuner.

På fritiden kan Kalixbor exempelvis njuta av naturen genom en golfrunda, forspaddling eller en uppfriskande promenerad genom skog och mark. Många ger sig också ut på fiskeäventyr längs Kalix älv, där lax, öring, sik och abborre väntar. I kommunen finns tio mil vandringsled, flera kanot- och kajakleder samt 70 mil skoterled. Följ lederna för att upptäcka Kalix fantastiska landskap och levande landsbygd!

Sveriges vackraste skärgård

Västkusten och öarna runt Stockholm i all ära, men de flesta som upplevt platsen där Kalixälven möter havet håller nog med om att det är här Sveriges vackraste skärgård finns.
På de 792 öarna som breder ut sig längs Kalix 39,1 mil kust upplever du en mix av orörd skärgård, fina badstränder och pittoreska småbåtshamnar. Läs mer på vår sida om "Skärgården".

Lätt att ta sig hit och runt omkring

Kalix har bra kommunikationer för dig som vill värna om miljön när du reser. Till och från centrala Kalix kan du tågpendla till Haparanda, Boden och Luleå. Tåget tar dig förstås också vidare till Umeå, Stockholm och resten av världen. E4:an löper som en pulsåder genom kommunen och här går busstrafik längs kuststäderna. Inom kommunen finns förstås lokaltrafik och de närmaste byarna knyts ihop med centralorten med gång- och cykelvägar. Läs mer på vår sida "Kollektivtrafik och resa".