Skip to content
Sök

En aktiv fritid

Storslagen natur, uppfriskande skärgårdsliv, målande norrsken och unika möjligheter till oförglömliga äventyr. I Kalix finns något för alla som vill uppleva äkta livskvalitet!

Friluftsliv

Kalix har under flera år rankats som Norrbottens främsta friluftskommun och hamnar också i topp bland alla kommuner i landet. Föreningslivet erbjuder en mängd olika aktiviteter och här finns alla förutsättningar för att exempelvis spela bandy, fotboll och padel, forspaddla, rida, åka skidor, dansa och fiska.

Kalix Sportcity är en populär kommunal anläggning för bad, gym, motion och idrott.

Sommartid är det tempererade utomhusbadet på Strandängarna ett väldigt populärt besöksmål för såväl invånare som turister.

Läs mer på sidan "Friluftsliv, motion och idrott". 

Kulturliv

I Kalix finns det ett rikt kulturutbud. Detta tack vare olika föreningar, organisationer och andra aktörer. Kalix kommuns fritids- och kulturförvaltning är en av dessa aktörer. Genom vår egen verksamhet och i samverkan med andra aktörer ska vi ge alla kommuninvånare ett kvalitativt och brett utbud av kultur i hela kommunen för att väcka nyfikenhet, utmana till nya upplevelser och stimulera till eget skapande.

Ett rikt och offensivt kulturliv bidrar till individens och samhällets utveckling och är en förutsättning för kommunens tillväxt.

På Kalix Folkets Hus händer det saker hela tiden. Här finns bland annat Kalix bibliotek, Kalix konsthall, Fritidsgården Frizon, Kalix kommuns vuxenutbildning och konsertlokalen Malören. Dessutom kan du här hyra konferensrum.

Läs mer om kulturlivet i Kalix på sidan "Kultur".

Evenemang

I Kalix och omgivande byar anordnas året runt konserter, utställningar och evenemang. Kalix Kulturnatta, Kalix Sommarfest och Flakasands Rock- & Bluesfestival är tre av våra större återkommande evenemang. Utöver dessa firas exempelvis Kalixälven under Nationalälvdagen - den sista lördagen i augusti varje år. Här arrangeras också en mängd större idrottsevenemang och SM-tävlingar varje år.

"Evenemang i Kalix" är Kalix kommuns evenemangskalender, här kan du se vad som är på gång i Kalix just nu, ambitionen är att på sidan samla alla evenemang som äger rum i Kalix.