Skip to content
Sök

Den Europeiska Mobilitetsveckan, 16–22 september

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Veckan äger rum den 16–22 september varje år.

Varje kommun utformar sina egna aktiviteter. Det kan handla exempelvis om aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter.

Tema och slogan 2022

Varje år har kampanjen ett tema och en slogan.
Tema: Bättre resande
Slogan: Variera dina resor

Program – Kalix

Pågår hela veckan

  • Gratis bussresor med lokaltrafiken.
  • Kalix kommun vill se fler aktiva transporter i vardagen, till skolan och till jobbet! Vi uppmanar därför alla som kan att gå, cykla, åka skateboard, kickbike eller liknande under perioden 16–22 september.
  • Vem kan samla flest aktiva transporter under en vecka? Utmana dina föräldrar, kompisar, syskon eller någon annan, och kom överens om ett valfritt fantastiskt pris till den som lyckas samla flest aktiva transporter.
  • Samla kilometer tillsammans med klasskompisarna under Europeiska mobilitetsveckan. Skriv ner hur många kilometrar ni samlat ihop och skicka in slutresultatet samt namn på er skola och klass till ingela.frisk@kalix.se – den klass som samlat ihop flest kilometer under veckan vinner en klassuppsättning med snygga Kalixmössor!

Fredag den 16 september

Klockan 12.54 Kalix Resecentrum

"Trubadurtåget"
ABF och Norrtåg/VY bjuder på en fri åktur med tåget Kalix-Haparanda tur och retur. Passa på att prova åka tåg, ta en kaffe och njut av musikunderhållning längs resan!
Avgår från Kalix klockan 12.54, framme i Haparanda 13.16.
Återresa från Haparanda klockan 14.28, framme i Kalix 14.50.

Lördag den 17 september

Klockan 10-14, Galleriatorget

ABF samlar elbilar av olika modeller från ett flertal tillverkare på ett och samma ställe för provkörning. Representanter från bilhandlarna i Kalix finns på plats för att visa bilar och svara på frågor.

Ytterligare information