Skip to content
Sök

Regional busstrafik

Länstrafiken i Norrbotten AB svarar för all kollektivtrafik med buss i Norrbotten. Trafiken sköts av ett 40-tal fristående trafikföretag, som har avtal med Länstrafiken.

Mer information om de linjer som trafikerar inom Kalix och till andra orter hittar du på länstrafikens hemsida www.ltnbd.se eller ladda hem Länstrafikens app.

Direktbuss till Luleå

Linje 11 Kalix - Luleå - Kalix

I samarbete med Norrbottens Länstrafik arrangerar Kalix kommun direktbussar till Luleå för alla som dagpendlar från Kalix.

Bussen avgår från Kalix busstation med stopp i Töre för påstigande, sedan går den direkt till Luleå och stannar för avstigande vid Universitet, Hermelinsparken och Luleå busstation. Returen tillbaka på eftermiddagen kommer att ha likadan körväg.

Morgon mot Luleå, måndag-fredag

Eftermiddag mot Kalix, måndag-fredag

Se Tidtabell på Länstrafikens hemsida

Sommartrafik till byar

För turer som vintertid (under skoltid) trafikeras av länstrafiken till platser utanför tätortstrafiken sker sommartrafik i begränsad omfattning.

Vid efterfrågan under sommaren kör länstrafiken även nedanstående linjer:

Linje 950: Kalix-Karlsborg-Båtskärsnäs-Frevisören

Linje 951: Pålänge - Ryssbält - Nyborg - Kalix

Linje 954: Morjärv - Kalix

Tider för dessa linjer finns på länstrafikens hemsida: www.ltnbd.se

Flygbilen till Luleå Airport

Kalix kommun medfinansierar Länstrafikens Flygbilen. Med Flygbilens Linje 711 kan du åka tur och retur mellan Kalix busstation och Luleå Airport. Läs mer om tider, priser och bokning på Länstrafikens sida

Du kan också boka busstaxi i anslutning till Flygbilen.