Skip to content
Sök

Jag vill starta företag i Kalix

Drömmer du om att starta eget eller har du redan börjat resan mot att bli företagare?

I Kalix finns ett väl diversifierat näringsliv. Faktum är att näringslivet i Kalix trots sin storlek liknar en storstads. Det innebär många duktiga företagare i många olika branscher. Vill du bli en av dessa duktiga entreprenörer kommer vi göra allt för att ge stöd och lotsa dig rätt.

Att starta eget är ett projekt som för många innebär att förverkliga en idé. Det kan vara något du gått och funderat på länge men av olika skäl inte kunnat förverkliga. Andra vill helt enkelt bli egna företagare för att få bestämma själv och vara sina egna chefer.

I dag kan du enkelt starta företag online, och du behöver knappt tänka efter innan du kör igång. Men om du vill bygga ett företag som verkligen fungerar är det bra att göra lite förarbete ändå.

Oavsett hur det ser ut för dig kan du hos oss få stöd från erfarna rådgivare. Vi kan företagande, och vi har ett bra nätverk för att kunna lotsa dig vidare till de rätta kontakterna.
Det finns massor av tips och hjälp att få. Här på sidan finner du några bra länkar.

Ibland räcker det inte att läsa sig till hur man gör – det kan vara väldigt skönt att ha någon att prata med. Du kan kostnadsfritt boka tid för individuell rådgivning. Det är en bra start för att komma vidare.

Boka rådgivning med Kalix kommuns näringslivsenhet

Om du inte har några förkunskaper om företagande kan detta webinarium passa dig som funderar på att starta eller ska starta företag.

Verksamt.se är en bra hjälp för dig som går i tankarna på att starta eget. Innehåller allt från en lös tanke och faktiskt även om hur man avvecklar ett företag. Där finns mycket hjälp att få.
Skapa gärna en checklista för att se vad du behöver göra vid företagsstarten och få struktur i din process.

Almi kan hjälpa till med Företagslån, riskkapital och affärsutveckling för växande företag. Kolla även deras Startguide.

Orsaken till att ett ägarskifte ska genomföras kan vara olika men frågorna är ofta ändå många. Hur hittar jag intressenter, vilka olika lösningar finns det, hur mycket kostar det och kanske viktigast av allt; hur gör man? I samband med ägarskiften erbjuder vi rådgivning där fokus ligger på dig som ny företagare.

Via Coompanions sida "Så fungerar ett ägarskifte" kan du läsa mer och få kompetent hjälp om bland annat ägarskiften och medarbetarövertagande. Tjänsten syftar till att underlätta förestående ägarförändringar för företag i norra Sverige. Arbetet genomförs i nätverk och har framgångsrikt hjälpt företag hitta nya ägare.

Välkommen att ta kontakt med en av kooperativets rådgivare så berättar de mer.

Bild av Maria Johansson

Maria Johansson

Näringslivsutvecklare, företagslots

Maria jobbar som näringslivsutvecklare och företagslots vid näringslivsenheten i Kalix kommun.  

Mobil: 076-136 49 75