Skip to content
Sök

Skidåkning

Här berättar vi om olika motions- och skidspår som finns runtom i Kalix kommun.

Kalix skidstadion

Kalix skidstadion ligger i Djuptjärnsområdet. Elljusspåret tänds när det blir mörkt (tidigast klockan 14.00), måndag - söndag  till och med klockan 22.00. Här finns fem rundor: Ordinarie spår på 2,5, 3,5 eller 5,5 kilometer samt Metträskrundan på 10 kilometer eller 15 kilometer.

Omklädningsrum

Du kan byta om i omklädningsrummet på gaveln av den nya lokalen vid Kalix skidstadion. Omklädningsrummet har öppet året runt, klockan 06.00–20.00 på vardagar och 06.00–18.00 helgdagar.

Kalix skidstadion i Djuptjärn.Tillgänglighetsbana

Vid Kalix skidstadion finns också en asfalterad tillgänglighetsbana. Denna fungerar under barmarkssäsong som en träningsanläggning för exempelvis rullskidåkning. Men också som ett motionsspår och promenadstråk för allmänheten, inte minst för fysiskt funktionsnedsatta som tack vare banan har möjlighet att ta sig ut i naturen runt Djuptjärn. Tillgänglighetsbanan har samma sträckning som 2,5 kilometersspåret, och fungerar vintertid som skidspår.

Draghundsträning

Draghundsträning får ske under följande tider:
Nordisk stil (linkörning) får ske alla tider utom tisdagar och torsdagar 18.00 - 20.00 Hundföraren är ansvarig för att hundarna inte stör övriga skidåkare, åkning sker i skate-delen av spåret.

Kalixälven

Vintertid dras ett skidspår upp på älven, både för klassisk åkning och fristil - från Björknäs till Risögrund. Skidspåret på älven är stängt för säsongen.

Storön

Skogsspåret

Börjar på valfri plats. Spåret korsar vägen runt byn på två platser.

Skaget

Startar vid klubbstugan utmed Storöns badstrand.

Vid frågor kontakta:

Bild av Niklas Jonsson

Niklas Jonsson

Vaktmästare

Ansvarar för Djuptjärns elljusspår, Metträskrundan, Rammelbergsspåret, Rudträskbacken samt Älvspåret.  

Telefon: -
Mobil: 072-714 52 50