Skip to content
Sök

Badplatser

När sommaren är riktigt varm så finns det inget bättre än att kasta sig i havets uppfriskande vågor, insjöns stilla svalka eller älvens strömmande vatten! Här hittar du en kort beskrivning på de flesta av friluftsbaden inom Kalix kommun och om Strandängsbadet.

I Kalix har du alla möjligheter att njut av vågornas svall i strandens kant, bygga sandslott och dammar, spela strandtennis och beachvolleyboll. Eller varför inte sola på släta klipphällar eller ta en stilla simtur i en varm liten insjö, där ingen ser dig.

Insjöbad

Storträsk i Grubbnäsudden

Storträsk. Foto: Evert Rönnqvist.
Storträsk är ett insjöbad. Vid badplatsen finns en grillplats, bord och toalett.
Skötselansvarig: Kalix Övre Bygd.

Bjumisträsk

Insjöbad fem kilometer norr om Kalix med sandstrand. På badplatsen finns grillplatser, omklädningsrum, toalett, bord, gungbrädor samt en brygga med rullstolsramp ända från parkeringen. 

Skötselansvarig: Föreningen Hembygden Holmträsk.

Vitträsk i Siknäs

Vitträsk är ett insjöbad, 1,6 kilometer sydväst om Siknäs. Vid badet finns bryggor, bord, omklädningsskärmar, grillplats och toalett.

Skötselansvarig: Siknäs IK.

Ytterträsk i Morjärv

Vid badet finns grillplats, omklädningsrum, bord, brygga och toalett.

Skötselansvarig: Morjärvs SK.


Älvbad

Bärsjärdan

Här badar du i Töre älv. Vid badplatsen finns omklädningsrum.

Skötselansvarig: Töre Skotersällskap.

Flakasand

Flakasand är en vacker rastplats med naturbad med sandstrand vid Kalixälven. Det här är också platsen för Flakasand Rock- och Bluesfestival.


Havsbad

Kallskär - Halsön

Halsön är en stor ö som ligger långt ut i Kalix skärgård. Utanför är det bara små skär innan det öppna havet tar vid. Badplatsen är kanske skärgårdens finaste med underbart finkornig sand på den smala landbryggan mellan Halsön och Kallskär. Här finns grillplatser, utedass och vedförråd. Ön är nu mer också känd från tv-programmet Robinson.
Skötselansvarig: Båtskärsnäs Hamnförening.

Frevisörens havsbad

Ett havsbad i direkt anslutning till Frevisörens camping. Här finns en sandstrand och havet i tre väderstreck. Badplatsen är tillgänglig för allmänheten, alltså ej enbart för campingens gäster.

Skötselansvarig: Frevisören Camp & Resort.

Storöns havsbad

Havsbad med långgrund sandstrand. Vid havsbadet finns husvagnscamping, beachvolleyboll, grillplats, omklädningsrum och toalett. Härifrån kan du även vandra till Skagsudden och på sju orkidéers stig.

Skötselansvarig: Storöns IK.

Nordanskär

Badplats på ö vid Kalixälvens mynning med grillplats, utedass och beachvolleyboll. Sköts idag av byaföreningen Nyborgs Framtid samt ägarna av ön.

Skötselansvarig: Nyborgs Framtid.

Näverön

Näverön är ett omtyckt utflyktsmål. På öns västra sida finns en skyddad vik med en sandstrand som används flitigt för sol och bad på somrarna.
Skötselansavarig: Länsstyrelsen Norrbotten.

Poolbad

Strandängsbadet i centrala Kalix ligger ett utomhusbad med två tempererade pooler. Den ena poolen är grundare och anpassad även för mindre barn. En kiosk finns som säljer glass, godis, drycker, varmkorv och fika. Här finns också en bastu, två uteomklädningsrum och tre uteduschar.  

Här hittar du badplatserna