Skip to content
Sök

Badplatser

När sommaren är riktigt varm så finns det inget bättre än att kasta sig i havets uppfriskande vågor, insjöns stilla svalka eller älvens strömmande vatten! Här hittar du en kort beskrivning på de flesta av friluftsbaden inom Kalix kommun och om Strandängsbadet.

I Kalix har du alla möjligheter att njut av vågornas svall i strandens kant, bygga sandslott och dammar, spela strandtennis och beachvolleyboll. Eller varför inte sola på släta klipphällar eller ta en stilla simtur i en varm liten insjö, där ingen ser dig.


Insjöbad

Insjöbad fem kilometer norr om Kalix med sandstrand. På badplatsen finns grillplatser, omklädningsrum, toalett, bord, gungbrädor samt en brygga med rullstolsramp ända från parkeringen.

Skötselansvarig: Föreningen Hembygden Holmträsk.

Vitträsk är ett insjöbad, 1,6 kilometer sydväst om Siknäs. Vid badet finns bryggor, bord, omklädningsskärmar, grillplats och toalett.

Skötselansvarig: Siknäs IK.

Vid badet finns grillplats, omklädningsrum, bord, brygga och toalett.

Skötselansvarig: Morjärvs SK.

Storträsk är ett insjöbad. Vid badplatsen finns en grillplats, bord och toalett.

Skötselansvarig: Kalix Övre Bygd.


Älvbad

Här badar du i Töre älv. Vid badplatsen finns omklädningsrum.

Skötselansvarig: Töre Skotersällskap.

Flakasand är en vacker rastplats med naturbad med sandstrand vid Kalixälven. Det här är också platsen för Flakasand Rock- och Bluesfestival.


Havsbad

Ett havsbad i direkt anslutning till Frevisörens camping. Här finns en sandstrand och havet i tre väderstreck. Badplatsen är tillgänglig för allmänheten, alltså ej enbart för campingens gäster.

Skötselansvarig: Frevisören Camp & Resort.

Havsbad med långgrund sandstrand. Vid havsbadet finns husvagnscamping, beachvolleyboll, grillplats, omklädningsrum och toalett. Härifrån kan du även vandra till Skagsudden och på sju orkidéers stig.

Badplats på ö vid Kalixälvens mynning med grillplats, utedass och beachvolleyboll. Sköts idag av byaföreningen Nyborgs Framtid samt ägarna av ön.

Skötselansvarig: Nyborgs Framtid.

Näverön är ett omtyckt utflyktsmål. På öns västra sida finns en skyddad vik med en sandstrand som används flitigt för sol och bad på somrarna.

Skötselansavarig: Länsstyrelsen Norrbotten.


Poolbad

i centrala Kalix ligger ett utomhusbad med två tempererade pooler. Den ena poolen är grundare och anpassad även för mindre barn. En kiosk finns som säljer glass, godis, drycker, varmkorv och fika. Här finns också en bastu, två uteomklädningsrum och tre uteduschar.

Här hittar du badplatserna