Skip to content
Sök

Studentinformation för Lärcentra

Information till dig som studerar vid vuxenutbildningen i Kalix, vid högskola eller universitet.

Reception

Receptionen finns på plan 2 och är bemannad måndag – fredag under tiden 08.00 – 16.00 med lunch 12.00-13.00.

Lokalbokning

Det finns möjlighet att boka lokal för till exempel grupparbeten.
Kontakta receptionen för mer information. 

Teknik

Vi har hjälpmedel som behövs för distansstudier som video-konferensutrustningar, Internetuppkoppling, bärbara datorer med tillgång till webb-kamera och olika program såsom Marratech eller Adobe Connect. 

Tillgång till datorer

Du har tillgång till bärbara datorer som du kan använda i husets lokaler. Kontakta receptionen (Lärcentra) för att boka en laptop. 

Passerkort för Marahamn

I Marahamn finns studieplatser som du inte behöver boka på förhand. Marahamn är öppen måndag-torsdag 07:30-15:30, fredag 07.30–13.00. Vill du sitta där och plugga på annan tid, kontakta receptionen, så hjälper vi dig med ett personligt passerkort. 

Kopiering/utskrift från datasal

Du har tillgång till kopieringsmaskin/skrivare i Marahamn för skolarbeten. Du får köpa kopierings/utskriftskort i receptionen.     

Parkering

Parkering för kursdeltagare sker vid Centrumskolans parkering, raden mot Furuvallen. Det finns möjlighet att hyra motorvärmare.
Kostnad: 20 kronor per dag eller 200 kronor per månad.
Kontakta receptionen.

Mat/Fika

Kursdeltagarna har tillgång till kök med kokmöjligheter i lokalen ”Fisket" på plan 2 med ingång från stora hallen vid lokalerna "Rånön/Bergön". Kök finns även i "Repskär" på källarplan.

Förvaringsskåp

För förvaring av litteratur med mer finns det skåp i anslutning till lokalen MARAHAMN. Lås med nyckel införskaffar du själv.

Rökning

Det är inte tillåtet att röka i lokalerna, all rökning sker utomhus. För allas trivsel ber vi Dig som röker att inte stå direkt vid entrédörrarna.

Bild av

Lärcentra Kalix

Telefon: 0923 - 653 01
Mobil: 070 - 699 67 33