Skip to content
Sök

Betygsutskrifter

På den här sidan informerar vi om betygsutskrifter och hur du kan få ut nya original av borttappade betyg.

När du får betyg i kurser får du inte per automatik en betygsutskrift, utan du måste beställa en betygsutskrift om du vill ha det. Detta gör du via vår skoladministratör.

Om du har ansökt till högre utbildning via Antagning.se så behöver du inte skicka in betyg som är utfärdade hos Vuxenutbildningen i Kalix för studieår 2012 och senare.  Dessa betyg skickas automatiskt via fil från oss till antagningssystemet. När du loggar in där kan du se alla betyg som finns registrerade på dig under ” meriter”.

OBSERVERA! Om du läser hos Vuxenutbildningen för att komplettera med kurser för att ta ut examen eller slutbetyg så måste du beställa att ta ut examen eller slutbetyg när du är klar med kurserna som krävs. När examen eller slutbetyg är utfärdad så skickas det via fil till antagningen.

Om du har betyg äldre än från 2012  så ansvarar du själv för att skicka in dina betyg till antagningen.
Söker du utbildning där ansökan inte görs vi Antagning.se så ansvarar du själv för att skicka in dina betyg enligt de anvisningar som ges vid den aktuella utbildningen.

Slutbetyg och gymnasieexamen

Om du läser för att du planerar att ta ut examen eller slutbetyg så måste du själv beställa att få ut Slutbetyg eller gymnasieexamen när du är färdig med de kurser som du behöver.

Borttappat betyg- beställ en kopia

Om du behöver en ny kopia av betyg som är utfärdat hos Vuxenutbildningen i Kalix så går det bra att beställa via vår skoladministratör.

Borttappat betyg eller nytt original

Om du behöver ett nytt original av betyg som är utfärdat hos Vuxenutbildningen i Kalix kostar det för närvarande 400 kronor per dokument. Du beställer det via vår skoladministratör.

Bild av Katja Kreivi

Katja Kreivi

Skoladministratör

Katja är administratör för Kalix kommunala vuxenutbildning.  

Telefon: 0923-653 01
Bild av Ellinor Söderlund

Ellinor Söderlund

Skoladministratör

Telefon: 0923-652 61