Skip to content
Sök

Äldreomsorgslyftet – Studera mot vårdbiträde eller undersköterska med lön

Äldreomsorgslyftet är en statlig satsning vars syfte är att höja kompetensen i äldreomsorgen. Regeringen har meddelat att satsningen kommer pågå fortsatt under åren 2024–2026. Ansökan för vårterminen är nu stängd.

Via Socialförvaltningen ansöker du som studerar vid vuxenutbildningen mot vårdbiträde eller undersköterska om ersättning under studieperioden (terminsvis). Statsbidraget ersätter för närvarande upp till 75 procent av grundlönen.

Saknar du en anställning hos kommunen idag?

Ingen fara, då kan Socialförvaltningen erbjuda dig en projektanställning på deltid för studier inom ramen för äldreomsorgslyftet. Du kan erhålla upp till 75% av grundlönen och får också möjlighet att arbeta extra vid sidan om studierna inom våra verksamheter.

Hur ansöker jag?

Ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare, upprätta en individuell studieplan. Ansök om studieplats hos exempelvis den kommunala vuxenutbildningen i Kalix. När du blivit antagen till en studieplats ansöker du om ersättning via Socialförvaltningen, ansökan sker digitalt via kommunens E-tjänster inför varje terminsstart. Ansökan för vårterminen 2024 är stängd.

Kontaktuppgifter vid frågor:

Emma Ekholm, Kvalitetsutvecklare vid Socialförvaltningen
E-post: emma.ekholm@kalix.se
Telefon: 0923-651 54

Finansieras av Europeiska Unionen.