Sök

Vanliga frågor om feriepraktik

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna kring feriepraktiken. Om dina frågor inte besvaras här kontaktar du någon av våra kontaktpersoner.

När är sista ansökningsdagen?
Senast den 25 april vill vi att du ska ha gjort din webb-ansökan. Ansökningsperiod för feriepraktik är 1 – 25 april 2021. Du kan när som helst under ansökningsperioden gå in på "Mina sidor" och göra ändringar i din ansökan samt önska specifik plats. Besked om var du får din feriepraktik kommer i slutet av maj månad.

Har jag större chans att få den ferieplats jag önskar om jag skickar in min ansökan direkt?
Nej, det har du inte. Fördelning av ferieplatser sker efter sista ansökningsdagen.

Vad händer om flera söker feriepraktik på en viss arbetsplats/period och det ej finns plats åt alla?
När detta uppstår blir det lottdragning mellan de som har sökt platsen, sedan försöker vi placera ut så att alla ska få något av de sökta alternativen. Går inte detta att ordna tar feriehandläggaren kontakt med dig så du får ge ett annat alternativ. Det är viktigt att du anger flera alternativ både när det gäller arbetsområde, geografiskt område och period, då du gör din ansökan. 

Vad händer om jag enbart skriver en ferieperiod eller en arbetsplats i min ansökan?
Då kan det finnas en risk att du inte får ditt sökta alternativ eftersom vissa arbetsplatser har fler sökande än vad de kan ta emot, särskilt under period 1. Därför är det bra om du väljer fler än en period och flera arbetsplatser.

Om jag missar att söka feriepraktik under ansökningstiden, vad händer då?
Direkt efter sista ansökningsdag inleds arbetet med tillsättningen av ferieplatserna. Lämnar du inte in din ansökan i tid så finns det en stor risk att de ferieplatser som du är intresserad av redan är tillsatta. Vi kommer givetvis att hjälpa dig att få en ferieplats men du får ett mycket mindre urval av arbetsplatser.

Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?
På inloggningssidan anger du ditt personnummer och klickar sen på ”Glömt lösenord?”. Du kommer då att få ditt lösenord skickat till din e-post.

Hur mycket får jag i lön?
Om du är under 18 år får du 66 kronor per timme, inklusive semesterersättning.
Om du är över 18 år får du 80 kronor per timme, inklusive semesterersättning.

När får jag min lön?
Löneutbetalningarna sker den 27 varje månad (om den 27 infaller på helgdag sker utbetalningen vardagen innan) förutsatt att du har lämnat in din underskrivna och ifyllda närvarorapport före den 10 samma månad.

Var ska jag göra med alla blanketter?
Närvarorapport med skatteintyg på samma blankett ska lämnas eller skickas till feriehandläggaren. Kontoanmälan ska lämnas eller skickas till Swedbank i Kalix om du inte redan har lämnat in ett sådant tidigare.
Registerutdraget du beställt från polismyndigheten (gäller dig inom barnomsorgen) medtas till arbetsplatsen första arbetsdagen.