Skip to content
Sök

Musik

Sångensemble avancerad, gymnasienivå.
Sångensemble avancerad, gymnasienivå.

Lär dig att sjunga i sånggrupp eller kör, att spela rock o pop, eller att göra låtar och spela in dem i studio.

Kör och sångensemble

Barnkör, årskurs 4–6

På ett lekfullt sätt utforskar vi tillsammans sångens möjligheter. Du får öva upp din röst och musikalitet tillsammans med andra. Vi sjunger sånger från olika musikstilar, exempelvis visor och pop. Vi har konserter och föreställningar under läsåret där barnkören har möjlighet att uppträda och medverka.
Vi träffas 60 minuter i veckan.

Sångensemble, från årskurs 7

Att sjunga tillsammans i sångensemble innebär att du får upptäcka din röst och musikalitet tillsammans med andra i en mindre grupp. Du får utveckla din rösts möjligheter och använda den i olika musikstilar på en grundläggande nivå.
Vi träffas 30 minuter i veckan.

Sångensemble avancerad, gymnasienivå

Att sjunga tillsammans i sångensemble innebär att du får öva din röst och musikalitet tillsammans med andra. Du får utveckla din rösts möjligheter och använda den i olika musikstilar. Tillsammans i gruppen jobbar vi med scenisk närvaro och ger konserter.
Du bör ha sångvana för att sjunga i den avancerade sångensemblen.
Antagningsprov.
Vi träffas 90 minuter i veckan.

Musikdata

Lär dig att skapa musik med hjälp av datorn. Det kan vara egna låtar eller låtar som redan finns. Vi skapar musik framför allt med mjukvara, men även med analoga instrument. Vi kommer att jobba med musikprogrammet Logic. När man har gjort nåt man är nöjd med kan man bränna ut en CD skiva eller lägga ut på Youtube.
Vi jobbar på kulturskolan en gång i veckan.

Pop och rock

Vi väljer låtar tillsammans utifrån vad ni tycker om och vad vi klarar av att spela.
När vi lärt oss några låtar så kan vi uppträda på kulturskolan eller på er egen skola.
Trummor, bas, gitarr, piano och sång är de vanligaste instrumenten men man kan välja vilket som helst.
Vi spelar tillsammans i grupp en gång i veckan. 45 minuter per tillfälle.

Freestyle music

Hur ska man veta vilket eller vilka instrument man gillar och tycker är kul? Då kan du ”freestyla” runt bland instrumenten. Du får under en lektion per vecka prova olika instrument tillsammans med andra på din skola. Det sker direkt efter skoldagens slut under ledning av skolans musiklärare. Efter en tid kanske du hittat ditt favoritinstrument. Vi freestylar, leker, har kul, och spelar trummor, bas, piano, gitarr, sjunger, lär oss musikteori, spelar andra instrument som musikläraren har som sitt specialområde. Superkul!

Slagverksensemble

Vi spelar tillsammans på olika slagverksinstrument. Olika slags trummor (exempelvis pukor, congas, djembe), malletinstrument (exempelvis marimba, xylofon, vibrafon) eller vad som helst som går att slå på och få ljud i. Gruppen sätts ihop utifrån vilka åldrar som anmäler sig. Inga förkunskaper krävs. Vi anpassar nivån efter gruppens medlemmar och fokuserar på att ha kul, samspela och experimentera tillsammans. Vi kan även lära oss låtar som vi spelar med slagverk på olika sätt. Gruppen får såklart komma med idéer som vi kan variera lektionerna med. Vi spelar en gång i veckan.