Skip to content
Sök

Digitala terapidjur – Katter och hunden

Digitala terapidjur kan ses som ett komplement och ett alternativ till levande sällskapsdjur. Dessa katter och hundar kan bidra till hälsa och välbefinnande genom minskad oro hos användaren.

Välfärdsbibliotek: 1 hund, 3 katter.

Att hålla i ett djur, så om den är digital, kan skapa många positiva känslor, tröst och trygghet. Riktiga djur är förstås att föredra men ibland finns det begränsningar som gör att man inte längre kan ha djur inpå livet, då kan terapikatten eller hunden bli ett kravlöst sällskap i vardagen. För personer som är vana vid att pyssla om och ta hand om andra kan robotiserade djuren bidra med ökad livsglädje och livskvalitet. Både katten och hunden är verklighetstrogna utseendemässigt, materialet, rörelser och ljud, vilket lockar till interaktion och kommunikation på användarens villkor. 

Tänk på att rengöra händer noggrant innan användning både om den är din personliga eller den delas med andra, och torka bort eventuella smutsfläckar från pälsen med fuktig trasa. Du kan välja mellan att ha ljudet på eller ej.

Katten

Verklighetstrogen katt som interagerar när du klappar och gosar med den, detta tack vare dem inbyggda sensorerna. Ju mer du gosar med den desto mer interagerar den med dig. Kattens läten är autentiska och genom "Vibrapurr" har den en realistiskt spinnande som känns. Pälsen är ej avtagbar och går inte att tvätta, se till att katten inte hamnar i matsituationer då dem gärna tigger vid matbordet. 

Hunden

Inbyggda sensorer hjälper hunden att integrera med sin användare. Ljudet som hunden ger ifrån sig är utvecklat tillsammans med specialister inom geriatrik för att förstärka banden mellan hunden och användaren, hos denna hund kan du känna hjärtslagen.