Sök

Att göra på vintern och vårvintern

Välkommen till Kalix! Här finns det mycket att göra och se, inte minst under vintern och vårvintern. Skidåkning, skridskoåkning, utförsåkning och utflykter till skärgården är bara några av de aktiviteter som går hand i hand med våra två snörika säsonger.

Upplevelser i Kalix kommuns regi

Kalix bibliotek
I biblioteket i Kalix Folkets Hus finns, förutom en massa bra böcker, ett skapar- och ett lekrum för barn. Skaparrummet är fyllt av pyssel, material och inspiration med syfte att locka fram och bejaka barns kreativitet och skaparglädje. Här ordnas också särskilda aktiviteter, med teman och olika gästledare. Lekrummet är fyllt med böcker för dom mindre och en miljö som utmanar fantasin.

Kalix Vinterland
Under vintersäsongen kan du åka skridskor, skidor och pulka i vinterlandet på Strandängarna. Vintern 2022 finns även en 3 km lång isbana för promenad, spark- eller skridskoåkning med start från småbåtshamnen vid Strandängsbadet.

Kalix Sportcity
Kalix SportCity är en komplett anläggning med simhall, gym, idrottshallar, konferensrum, café och relaxavdelning. 

Skidåkning
Det finns gott om motions- och skidspår i kommunen. På Kalix skidstadion i Djuptjärn hittar du ett belyst spår på 2,5 kilometer, ett på 3,5 km och ett på 5,5 km samt obelysta Metträskrundan som är 10 kilometer.

Skridskoåkning
Tider för allmänhetens åkning finns både inomhus på Part Arena och ute på Fomab Arena.

Utförsåkning
Vid Rudträskbacken finns servicebyggnad med café och toaletter, pulkbacke samt en grillkåta. Rudträskbacken är en perfekt backe för nybörjare i alla åldrar.

Upplevelser som erbjuds av externa aktörer

Arctic floating
Efter att du fått på dig din torrdräkten och gått ner den lilla korta promenaden till isen väntar isvakens härliga bad. Du får hjälp att kliva i vattnet och flyter bland isflaken på ett säkert och rogivande sätt.

Biograf Röda kvarn
Med modern salong och de senaste filmerna.

Bowling
Kalix Bowlingcenter erbjuder bowling mat och dryck i fräscha lokaler i Galleria Kalix.

Cold Adventures
Erbjuder utbildning och övernattning i Kalix skärgård, löjromssafari, vintersafari och islossningssafari plus många andra minnesvärda upplevelser i den norrländska naturen. 

Kalix Adventure Group
Ett samarbete med flera lokala entreprenörer som kan erbjuda aktiviteter både sommar som vinter. Du kan boka allt från vinterns snösko- till sommarens sälsafari, hyra kanoter, fatbikes eller boka en hikingtur, till exempel upp på någon av kommunens bergstoppar.

Slädhundsturer erbjuds av Helenes Sleddogs och Frevisörens Camp & Resort.

Snöskotersafari
Guidade turer med snöskoter in i skogen eller ut på det frysta havet beroende på väder. Om vi har tur kan vi till och med se norrsken.