Att göra

Här har vi samlat tips på aktiviteter i Kalix.

Badplatser i Kalix
När sommaren är riktigt varm så kan du förutom Strandängsbadet även bada i någon av våra friluftsbad. Du kan välja havets uppfriskande vågor, insjöns stilla svalka eller älvens strömmande vatten!

Golf
Du kan spela på vackra Linnébanan som är en fin blandning av park-, skogs- och seasidebana, eller egentligen "riverside" bana med 18 hål. Det finns även ett antal minigolfbanor i kommunen.

Fiske
Vi har stor variation på fiskarter och miljöer. Allt från vild lax i otämjda forsar till abborre från sjöstranden - eller varför inte en storgädda i världens nordligaste skärgård? 

Bowling
Kalix Bowlingcenter erbjuder bowling mat och dryck i fräscha lokaler i Galleria Kalix.

Lekplatser
I Kalix finns ett flertal lekplatser för barn i alla åldrar. Du hittar dom via vår interaktiva karta. I Galleria Kalix, mitt i centrala Kalix, finns en klättervägg för barn. Gratis och tillgänglig när gallerian är öppen.

Trampa dressin (extern länk öppnas i nytt fönster)
Att trampa dressin på en nedlagd järnväg är ett äventyr för alla - kom och trampa på Sveriges längsta järnväg för dressiner, 93 kilometer från Morjärv till Haparanda. Utgångspunkten är vid Vitvattnets station i Kalix kommun.

Cykling (länk till friluftskartor med inspiration för cykling, löpning och vandring)
Hos Nordic Life Experience kan du utforska Kalix på cykel - med en fatbike kan du ta dig fram längs stigar och vägar året runt. Länk till Nordic Life Experience, öppnas i nytt fönster.

Kajak och kanot
Hos Nordic Life Experience kan du hyra kajaker för en tur på egen hand eller boka guidade paddlingsturer.
På Malören i yttersta skärgården kan du också hyra kajak för havspaddling av Malören Lodge.

Hällbergets äventyr (extern länk öppnas i nytt fönster)
På Hällbergets äventyr kan du utmana dig själv i olika höghöjdsbanor där du tar dig igenom olika hinder och balansövningar, hela tiden säkert fastspänd i din sele. Du hittar oss i Bondersbyn cirka 10 km från centrala Kalix.

Biograf Röda kvarn (extern länk öppnas i nytt fönster)
Med modern salong och de senaste filmerna.

Kalix bibliotek
I biblioteket i Kalix Folkets Hus finns, förutom en massa bra böcker, ett skapar- och ett lekrum för barn. Skaparrummet är fyllt av pyssel, material och inspiration med syfte att locka fram och bejaka barns kreativitet och skaparglädje. Här ordnas också särskilda aktiviteter, med teman och olika gästledare. Lekrummet är fyllt med böcker för dom mindre och en miljö som utmanar fantasin.

Kalix lilla trästad
En miniatyrstad på Strandängarna med gamla kulturhistoriska byggnader kombinerat med lek i trafikmiljö för de minsta. Mellan 24 juni och 7 augusti går det att låna trampbilar och gå in i husen och leka under dagtid då det är bemannat. Fritidsbanken har en sommarfilial i en av byggnaderna där man måndag-torsdag 8 juli-1 augusti mellan 10.00-13.00 kan låna bollar, spel, rullskridskor och andra fritidsprylar.

Paintball (extern länk öppnas i nytt fönster)
I Kamlunge, cirka 25 km från centrala Kalix, hittar du Kamlunge paintball. Vi har inga fasta öppettider men mellan 15 maj och 30 september går det att boka tid för 8-20 spelare.

Boule- och volleybollplaner, lekpark samt ett utegym finns i anslutning till Strandängsbadet.

 

        
  • Skapad: 2019-06-11
  • Senast ändrad: 2019-09-19
  • Sidansvarig: Webmaster