Boka stuga på Getskär/Renskär

Den här stugan kan du hyra på Getskär/Renskär.
Den här stugan kan du hyra på Getskär/Renskär.

Getskär/Renskär ingår i Likskärs naturreservat. I Getskärsviken finns en stenpir med skepparbrygga, en flytbrygga på 21 meter samt en handikappvänlig spångad gång fram till stranden. Södra delen av viken består av en fin sandstrand.

Från sandstranden rekommenderas en promenad efter stigen till fiskeläget på öns sydsida, längs vägen kan besökare även stanna till vid en gammal labyrint. I stället för att fortsätta fram till fiskeläget, kan du välja att ströva på stigen som viker av till höger längs med stenåsen. Denna leder dig runt Getskär/Renskär, och du som går runt hela ön får uppleva en förtrollande och variationsrik natur. Rödmarkerade träd märker ut vägen.

Stuga att hyra

Kalix kommun byggde under 2015 en fyrbäddsstuga på Getskär/Renskär vilken kan hyras av alla som är intresserade av att vistas i Kalix skärgård.
Stugan ligger nära gästhamnen, med ett djup på tre meter vid den yttersta delen av bryggan. Från bryggan leder en handikappvänlig spång till stugan, som ligger cirka tio meter från vattnet.
Stugan är bland annat utrustad med gasolspis, gasolkylskåp och kamin. Ved finns i vedbod nära stugan. I anslutning till byggnaden finns dessutom en vedeldad bastu samt två torrtoaletter, varav en är handikappanpassad. I stugan finns sängar med filtar, bord, stolar samt köksutrustning. Solpaneler ger stugan viss belysning.

Pris och Bokning

Du kan boka stugan i upp till fem dagar. Du faktureras totalkostnaden för din vistelse, eventuella kostnader för utebliven städning eller skadegörelse kan tillkomma.

Vid utebliven städning och diskning debiteras för närvarande 1 000 kronor utöver hyresbeloppet.
Högsäsong (12 juni-23 augusti)
800 kronor per natt.
Lågsäsong
600 kronor per natt.

Stugan kan bokas från den 21 mars, och går att hyra i upp till fem dagar.

Boka nu

Så får du tag på nycklarna!

Nycklar hämtas senast klockan 16.00 ankomstdagen från Kalix kommuns Infocenter. Om du kommer med båt eller skoter och inte har möjlighet att ta dig till Infocenter kontaktar du i stället Kalix kommuns fritids- och kulturchef, som ser till du får nyckeln på en smidigt sätt:

Karl-Göran Lindbäck
070-626 54 87
karl-goran.lindback@kalix.se

Stugan ska lämnas senast 12.00 avresedagen, och nyckeln lämnas tillbaka senast samma dag. Kvällstid går det bra att lägga nycklarna i den stora postlådan utanför entrén till Kalix kommunförvaltning. 

För information, skadeanmälan och klagomål

Under kontorstid (08-16) kontaktar du Kalix kommuns infocenter: 0923-650 00, infocenter@kalix.se
Under kvällar och helger: 070-626 54 87 alternativt 072-247 96 20

        
  • Skapad: 2015-06-08
  • Senast ändrad: 2019-06-24
  • Sidansvarig: Webmaster