Skip to content
Sök

Manhemsskolans skolbibliotek

I stora fina lokaler finns Manhemsskolans bibliotek som är placerat bredvid elevfiket i Röda hallen och närliggande matsal.

I biblioteket finns en samling av aktuell skönlitteratur som ständigt uppdateras. En mindre del av bibliotekets utbud är tillägnat facklitteratur, olika sorters faktaböcker.

I hyllorna med skönlitteratur hittar du både klassiker och nya ungdomsromaner indelat i genrer så som kärlek och relationer, spänning, gaming, snabbläst m.m. Det finns ofta målarböcker eller andra aktiviteter i skolbiblioteket.

Biblioteket ordnar även Legimus-konton till elever som har läsnedsättning och behöver kunna ladda ner talböcker, ta gärna kontakt med bibliotekarien.

Bild på biblotikarien Malin

Lånerutiner

För att låna krävs att du är registrerad som låntagare och har ett bibliotekskort vid något bibliotek i Norrbotten. Samma lånekort gäller på samtliga bibliotek i Norrbotten.

Krav och återlämning
Lånetiden är 28 dagar (fyra veckor). Detta kan dock variera på skolbiblioteket. Om du har uppgett ditt mobilnummer kan du få en förvarning via SMS eller e-post om att lånetiden snart går ut. Inga övertidsavgifter tas ut av barn och ungdomar 6-18 år men vårdnadshavare ansvarar för att ersätta försvunna eller förstörda medier.

Återlämning görs i disken. När biblioteket är stängt eller obemannat kan böckerna lämnas tillbaka i elevfiket.

Omlån och reservationer
Lånet kan förlängas och en bok kan reserveras, det vill säga att du ställer sig i kö på en redan utlånad bok. Detta kan du göra på följande sätt: 

  • i informationsdisken
  • via telefon eller e-post

Böcker som är beställda kan dessvärre inte lånas om.

I dagsläget är biblioteket bemannat 50 procent i veckan, på plats finns bibliotekarien Malin. Varmt välkommen in! Följ gärna skolbiblioteket på Instagram: Manhemsbiblioteket. På sidan finns lästips, öppettider samt information om olika tävlingar och aktiviteter.