Skip to content
Sök

6-års klubben vid Lyrans förskola

De äldsta barnen på förskolan samlas en dag i veckan för att ha 6-års klubben. Då arbetar vi med "Snick och Snack", en bok som handlar om värdegrund.

 6-årsklubben 17januari 2017

Nu är vi igång med sex-årsklubben igen. Vi samlades på Norrskenet och läste ett stycke ur Snick och Snack. Stycket handlade om hur Snick och Snack kivades och sedan blev vänner igen.

Därefter samlades vi på golvet och samtalade om hur vi tycker att en bra kompis ska vara. Vi skrev ner det på ett papper och har nu hängt upp det.

Sedan lekte vi en samarbetslek där vi fick gå runt i rummet till musik och när musiken tystnade så skulle vi kliva in i en rockring. När musiken satte igång igen så klev vi ur och gick omkring till musiken. En rockring togs bort och vi fick trängas ihop i de som var kvar. Tillslut var det bra en rockring kvar och det var precis att vi rymdes i den.

Vi ritade även av vår kompis och sedan hade vi frilek, då fick vi själva välja vad vi ville. Vi ville höra på musik och snurra med rockringarna. Vi avslutade 6-årsklubben med att sjunga Vännervisan. 

Bild 6-årsklubben                                             

 

 

'