Sök

Målbeskrivning

Kalix Familjecentral är en mötesplats för blivande föräldrar samt föräldrar med barn i förskoleåldern 0-6 år.

Öppna förskolan är "hjärtat" i hela verksamheten. Vi välkomnar alla barnfamiljer till en öppen verksamhet där vi tar barn och föräldrar på största allvar. Vi lyssnar på föräldrarnas idéer, förslag, frågor och önskemål, är behjälpliga med vår pedagogiska erfarenhet i allt som rör barns utveckling.
Tveka inte att vända er som förälder till oss i öppna förskolan vi ger gärna tips, råd och stöd i föräldrarollen.

Pedagogisk profil

Öppna Förskolan är en mötesplats för blivande föräldrar samt föräldrar med barn i förskoleåldern. Man är välkommen till vår verksamhet även fast man inte har ett bokat besök till mödra- barnhälsovården.

Vi samverkar med externa verksamheter externa aktörer som exempel Öppna Förskolan, Nederkalix församling, ABF-norr, Röda Korset, Majblommefonden, Lions och kommunala förskolor. 

Hos oss kan man träffa andra föräldrar och barn för en stund av lek och social gemenskap i form av råd/tips erfarenhetsutbyte mellan varandra.

Hos oss kan man delta vid våra planerade föräldrastödsgrupper exempel babymassage, babysång, babykalas, föräldracafé, övriga tematräffar med andra inslag.

Hos oss kan man delta vid våra olika aktiviteter för familjer som exempel barnvagnspromenader, utelek i lekpark, skogsutflykter, besök på bondgård eller bibliotek.