Skip to content
Sök

Årets offentliga kommunikatör

Reine Sundqvist med kollegorna Pernilla Jansson och Johnny Strömbäck.
Reine Sundqvist med kollegorna Pernilla Jansson och Johnny Strömbäck.

Kalixkommunikatörerna med kommunikationsansvarige Reine Sundqvist i spetsen har vunnit Megafonen, priset för årets offentliga kommunikatör 2022!

Nominering lyder:
"Med ledorden transparenta, trovärdiga, tillgängliga och tålmodiga visade Kalix kommun kraften i god kommunikation men också nya sätta att kommunicera när befintliga kanaler var utslagna. Genom sin ärlighet och att generöst dela med sig av sina erfarenheter har Kalix fått uppmärksamhet över hela världen och satt frågor om IT-säkerhet högst upp på agendan.

De visar att kommunikation är ett urstarkt vapen och en enande kraft, och många är de som nu följer Kalix exempel och vågar berätta."

Reine Sundqvist tog emot priset i samband med Publikom som ägde rum i Stockholm den 9 november. I sitt tacktal passade han även på att lyfta fram sina kollegors arbete.
– Utan mina fantastiska kollegor hade jag aldrig blivit nominerad – den här nomineringen gäller hela enheten! Jag är stolt över hur vi som ett team lyckades med kommunikationen under IT-attacken, men också över det arbete vi gör varje dag, säger han.

Kalixkommunikatörerna är Reine Sundqvist, Pernilla Jansson, Johnny Strömbäck och Kristina "Kicki" Wikholm.

Gå gärna in och gilla inlägget om Årets Offentliga Kommunikatör på Publikoms Facebooksida!

En leende glad Kristina Wikholm i sommargrönskande miljö.
I juni i år förstärktes Stab-Information också med medarbetaren Kristina "Kicki" Wikholm.