Sök

Årets offentliga kommunikatör

Reine Sundqvist med kollegorna Pernilla Jansson och Johnny Strömbäck.
Reine Sundqvist med kollegorna Pernilla Jansson och Johnny Strömbäck.

Kalixkommunikatörerna med kommunikationsansvarige Reine Sundqvist i spetsen har vunnit Megafonen, priset för årets offentliga kommunikatör 2022!

Nominering lyder:
"Med ledorden transparenta, trovärdiga, tillgängliga och tålmodiga visade Kalix kommun kraften i god kommunikation men också nya sätta att kommunicera när befintliga kanaler var utslagna. Genom sin ärlighet och att generöst dela med sig av sina erfarenheter har Kalix fått uppmärksamhet över hela världen och satt frågor om IT-säkerhet högst upp på agendan.

De visar att kommunikation är ett urstarkt vapen och en enande kraft, och många är de som nu följer Kalix exempel och vågar berätta."

Reine Sundqvist tog emot priset i samband med Publikom som ägde rum i Stockholm den 9 november. I sitt tacktal passade han även på att lyfta fram sina kollegors arbete.
– Utan mina fantastiska kollegor hade jag aldrig blivit nominerad – den här nomineringen gäller hela enheten! Jag är stolt över hur vi som ett team lyckades med kommunikationen under IT-attacken, men också över det arbete vi gör varje dag, säger han.

Kalixkommunikatörerna är Reine Sundqvist, Pernilla Jansson, Johnny Strömbäck och Kristina "Kicki" Wikholm.

Gå gärna in och gilla inlägget om Årets Offentliga Kommunikatör på Publikoms Facebooksida!

En leende glad Kristina Wikholm i sommargrönskande miljö.
I juni i år förstärktes Stab-Information också med medarbetaren Kristina "Kicki" Wikholm.

Senast uppdaterad: 2022-11-10 13:45

Relaterade nyheter

Se kommunfullmäktiges sammanträde den 28 november

2017-04-06 - På den här sidan kan du se kommunfullmäktiges sammanträden måndag 28 november live och i efterhand.

Läs mer

Roger Sångberg mottar jämställdhetspriset 2022

2022-10-17 - I samband med kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 17 oktober mottog Fritidsgården Frizons verksamhetsledare Roger Sångberg Kalix kommuns nyinstiftade jämställdhetspris för sitt inkluderande arbete med barn och unga i Kalix kommun.

Läs mer

Jämställdhetsdagen till ära presenteras här vinnaren av årets jämställdhetspris

2022-08-26 - Idag – fredag den 26 augusti – är det internationella jämställdhetsdagen. Kalix kommun firar dagen genom att med kommunalråd Susanne Anderssons hjälp presentera den allra första vinnaren av kommunens nya jämställdhetspris.

Läs mer

Gör dina ärenden när det passar dig!

2022-07-08 - Du har väl inte missat att du kan göra många ärenden till Kalix kommun digitalt? Du kan till exempel ansöka om skolskjuts och göra ändringar gällande fakturor, anmäla misstänkt matförgiftning, söka inackorderingsstöd och försörjningsstöd.

Läs mer

Nu kan du anonymt rapportera missförhållanden inom Kalix kommuns verksamheter

2022-06-30 - Att arbeta för transparens och öppenhet är viktigt för Kalix kommun och därför etablerar vi nu e-tjänsten Rapporteringstjänst för Kalix kommun.

Läs mer

De är nominerade till Kalix jämställdhetspris 2022!

2022-06-21 - Kalix Bandys herr- och damlag, Anneli Andersson – Innanbäckens fritids, Eva Krispinsson, Kalix Ryttarförening, Roger Sångberg och Frizon samt Hanna Öberg har nominerats till jämställdhetspriset 2022.

Läs mer

Kommunalråd avtackas officiellt

2022-06-13 - Torsdag den 16 juni är avtackas avgående kommunalråd Tommy Nilsson och vice kommunalråd Jan Nilsson officiellt i marmorhallen, förvaltningsbyggnaden.

Läs mer

SKR besökte Norrbotten och Kalix

2022-05-20 - Torsdag den 19 maj besökte arbetsgivarorganisationen SKR (Sveriges kommuner och regioner) Kalix för att få veta mer om satsningarna på nya bostäder, infrastruktur, hemtjänstens nya hållbara lokaler med mer. Hör kommunalråd Tommy Nilsson berätta mer om besöket.

Läs mer

Årets mest inflytelserika inom tech – Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun

2022-03-23 - Under gårdagen korades vinnarna i Tech Awards Sweden och vinnare i kategorin Årets mest inflytelserika inom tech är Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun.

Läs mer

Tommy Nilsson avgår som kommunalråd inför valet

2022-01-13 - I ett extrainsatt Kalix-TV onsdag den 12 januari meddelade Tommy Nilsson att han avgår från posten som kommunalråd i Kalix.

Läs mer