Skip to content
Sök

Så klarade vi IT-attacken!

I fyra korta filmer med olika fokus har vi har dokumenterat det som hände och hur det påverkade verksamheterna. I filmerna bjuder vi också på goda tips för att andra ska slippa hamna i vår sits. Filmerna har tidigare publicerats i sociala medier, men nu samlar vi dem också här på hemsidan.

Vi har tidigare berättat att förundersökningen lagts ned och att kostnaderna kopplade till IT-attacken och det efterföljande arbetet med att höja säkerheten uppgår till 2 265 300 kronor. I efterdyningarna utsågs nyligen kommundirektör Maria Henriksson till årets mest inflytelserika person inom tech: "Kommundirektören som klev fram när det var som tuffast."
Själv vill Maria hellre lyfta alla de medarbetare som bidragit till att rida ut stormen.
– Mest stolt är jag över att utmärkelsen inte är en enskild individs prestation, utan att vi som team åstadkommit det här tillsammans.

Vad, när hur?

I augusti 2022 presenterade socialchef Anna-Lena Andersson en rapport om arbetet inom socialförvaltningen påverkades före, under och efter IT-attacken.

Vad vi gjort, hur och när förklarar vi alltså även i fyra korta filmer som tidigare har publicerats på Facebook, Instagram och Youtube.