Skip to content
Sök

Nytt hyreshus lockar nya Kalixbor

Kvarteret Mården, Länsmansgränd 3 i Kalix.
Kvarteret Mården, Länsmansgränd 3 i Kalix.

Den 1 september flyttade de första hyresgästerna in i det helt nya flerbostadshuset i kvarteret Mården i centrala Kalix. För inte mindre än en tredjedel av hyresgästerna innebar det dessutom att de därmed blev Kalixbor.

– Det är förstås oerhört roligt att vårt nya hyreshus skapar möjligheter för inflyttning till kommunen, berättar Ingela Rönnbäck, VD Kalixbo. Men vi ser också att det ger unga i Kalix en möjlighet att få sitt första boende och flytta hemifrån, vilket vi tycker är viktigt. Att alla lägenheter redan är uthyrda tyder ju också på att huset fyllt ett behov.

Reine Sundqvist, kommunikationsansvarig Kalix kommun har också märkt av ett stort intresse för att flytta till Kalix.
– Vi får förfrågningar varje vecka från personer som funderar på att flytta till Kalix. SCB:s statistik visar också en positiv trend, enligt de senaste siffrorna var det 56 fler som flyttade till Kalix än härifrån under årets första halvår.

Vill du också flytta till Kalix? Eller söker du nytt boende inom kommunen? Vi har samlat information om lediga tomter, mäklare, bostadsföretag och annat för dig som går i flyttankar, på sidorna under rubriken Boende.