Sök

Pilotprojekt: Jämställdhetsarbetet grundskolan Innanbäcken/Ytterbyn (video)

Projektsamordnare Eva Krispinsson och rektor Susanne Palmqvist berättar om ett pilotprojekt kring jämställdhet som har genomförts på Innanbäcken och Ytterbyn förskoleklass–årskurs 6.

Pilotprojektet är en del av utvecklingsarbetet "På väg mot jämställda och attraktiva kommuner", där Kalix ingår tillsammans med Övertorneå, Haparanda, Jokkmokk och Gällivare.
Projektrapporten presenterades den 22 oktober, och här Projektsamordnare Eva Krispinsson och rektor Susanne Palmqvist om arbetet.

Det här är en kortare version av filmen, för dig som vill veta mer erbjuder vi även en längre version, som bara går att komma åt via direktlänk.

Relaterade nyheter

Hög smittspridning på Ytterbyns skola – all undervisning läggs om resten av terminen

2021-06-01 - Det råder hög smittspridning bland elever på Ytterbyns skola och på inrådan av smittskyddsläkaren i Norrbotten, Anders Nystedt, kommer undervisningen därför att läggas om resten av terminen.

Läs mer

Digitalt öppet hus – förskoleklasser

2021-02-10 - Snart erbjuds en helt ny årskull barn att börja i förskoleklass. I denna serie videoinslag får du som förälder chansen att titta närmare på de olika förskoleklasser som finns i Kalix kommun.

Läs mer

Final i skrivartävlingen 2020

2020-05-26 - Den 26 maj, klockan 12.00 sände vi final och prisutdelning för skrivartävlingen 2020 här på kalix.se. Vinnaren Ivar Erikshammar går i klass 4B på Centrumskolan, och skrev ett mysterium som hette ”Förbannelsen”.

Läs mer

Kalix länsbäst i skolranking

2019-10-16 - Kalix kommun rankas högst i länet och trea i hela landet på Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019”.

Läs mer

Niondeklassare skapade en fantastisk reklamfilm för Kalix (video)

2018-12-21 - På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 arbetat med att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Sen har de spelat in dessa som en musikvideo som också blir en form av reklamfilm för Kalix. Här är årets vinnare!

Läs mer