Skip to content
Sök

Föräldraskolan vecka 18: Föräldramöte om droger

Vi välkomnar alla vuxna som finns i barn och ungas närhet att komma och delta på Kalix Folkets Hus, men även du som inte har möjlighet att delta fysiskt kan ta del av mötet live via Kalix kommuns hemsida. Du kan även se mötet här i efterhand.

Polisen i Östra Norrbotten har tillsammans med trygghets- och preventionssamordnaren i Kalix kommun under våren tagit hjälp av polisens koncept Föräldraskolan. Föräldraskolan informerar om narkotikans risker och vad föräldrar kan göra för att tidigt upptäcka droganvändning hos sina barn. Som avslutning bjuder Kalix kommun och Polisen Östra Norrbotten in till ett öppet föräldramöte om Narkotika,. Kom, träffas och prata!

När?

Måndag den 29 april klockan 18.00–19.00

Var?

Kalix Folkets Hus eller live via länk på Kalix kommuns hemsida.

Våra gemensamma uppmaningar till er föräldrar:

  • Var medveten om att unga kan komma i kontakt med narkotika och alkohol överallt.
  • Var uppmärksam på tecken.
  • Släpp inte taget när din tonåring är jobbig.
  • Var vaken när din tonåring kommer hem.
  • Bygg relation med ditt barn, döm inte.
  • Det är inte alltid lätt att vara vuxen, särskilt inte när barnen börjar närma sig tonåren. Ibland kan det kännas skönt att ladda upp med argument och strategier.

Det är även möjligt att ställa frågor digitalt inför och under mötet via formuläret här på sidan.

Hej Vuxen – föräldramöte om droger

Hej vuxen är gratis digitala föreläsningar på cirka 60 minuter där personer som jobbar med barn och ungdomar berättar och ger tips och råd.

Är det något ämne du tycker bör lyftas i Hej vuxen konceptet? Skicka gärna ett mail med förslag på teman inför kommande föreläsningar.
foraldrasupporten@kalix.se
malin.aberg@kalix.se