Skip to content
Sök

På fredag är det den internationella matsvinnsdagen

För att minska matsvinnet införde FN år 2020 den Internationella matsvinnsdagen, som infaller den 29 september varje år. Inför internationella matsvinnsdagen 2023 har Livsmedelsverket tagit fram kampanjen Hacka maten - en samling smarta hacks och nyttig kunskap.

Med hjälp av charmiga figurer, humor och enkla vardagstips får du kunskap som gör dig till en självsäkrare konsument, med rätt bestick för att minska ditt eget matsvinn. Kampanjen "Hacka maten" fokuserar på de livsmedel som hushållen slänger mest, du som följer kampanjen får bland annat stifta bekantskap med en morot som älskar att går på spa, den ljusskygga potatisen och två små kaffebönor som rest långt för att hamna i din kopp.

Håll ögonen öppna den 29 september då kampanjen "Hacka maten" inleds med smarta hacks och nyttig kunskap om matsvinn. Du följer kampanjen i Livsmedelsverkets sociala kanaler:

Kalix kommun kommer också att köra ut delar av kampanjen på sociala medier, men för att få helheten är det Livsmedelsverkets kanaler som gäller.