Skip to content
Sök

Kalix kommuns kommundirektör tackar för nio fantastiska år: ”Det var inte ett lätt beslut, men rätt beslut för mig idag”

Maria Henriksson, kommundirektör, berättar idag att hon valt att sluta på Kalix kommun. – Det är otroligt tungt att lämna Kalix kommun, alla roliga, intressanta och givande kollegor och arbetsuppgifter. Men jag känner att det är rätt läge för mig idag.

Maria Henriksson har varit kommundirektör för Kalix kommun i nio år. Hon har gjort sig känd för att vara kunnig och engagerad och för att stå stadigt i stormen, inte minst under den IT-attack som drabbade Kalix kommun den 16 december 2021. Maria var då Kalix kommuns ansikte utåt och lyckades genom att vara både benhård och känslosam skicka två tydliga budskap; Kalix kommun viker sig inte och det handlar om människor. Det var en stor bidragande orsak till att Kalix kommun klarade krisen och blev en förebild för så många andra.

Den 28 augusti slutar Maria på Kalix kommun och går vidare till en tjänst hos en annan arbetsgivare.
– Den här tjänsten passar mig helt enkelt för bra för att säga nej till. Det var dock inget lätt beslut då jag älskar mitt jobb på Kalix kommun och alla underbara medarbetare som jag har förmånen att arbeta med. Jag kommer att sakna alla och allt – eller i alla fall det mesta – men det är dags att våga prova något nytt, säger Maria Henriksson.

Rekommenderar Kalix kommun och tjänsten som kommundirektör

Maria tillägger också att hennes avsked innebär en otrolig möjlighet för den som vill ha ett roligt, intressant och givande jobb i en kommun med rätt förutsättningar.
– Kalix kommun är en fantastisk arbetsplats med drivna, engagerade och kunniga medarbetare och invånare. Jag kan verkligen rekommendera tjänsten som kommundirektör – för mig har det varit nio av de bästa åren i mitt yrkesliv, säger Maria Henriksson.

I första skedet går Kalix kommuns ekonomichef, Jeanette Larsson, in som tillförordnad kommundirektör.

Information om var Maria Henriksson kommer att arbeta från och med den 2 september kommer att tillkännages av den nya arbetsgivaren.