Skip to content
Sök

Årets mest inflytelserika inom tech – Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun

Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun
Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun

Under gårdagen korades vinnarna i Tech Awards Sweden och vinnare i kategorin Årets mest inflytelserika inom tech är Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun.

– Jag är stolt över utmärkelsen och tagen av den fina motiveringen. Vår hantering av IT-attacken satte Kalix på kartan och utmärkelsen bekräftar att vi har betydelse för att det nu skapas ett robustare Sverige. Men mest stolt är jag över att utmärkelsen inte är en enskild individs prestation utan att vi som team åstadkommit det här tillsammans.

Bland övriga nominerade syns titlar som vd Ericsson, vice riksbankschef Riksbanken, professor KTH, teknikchef Microsoft, vd Spotify och vd IBM.

Juryns motivering

När andra väljer att tiga, valde vår vinnare att gå ut i media och berätta allt – med glasklar tydlighet, transparens och rättframhet som skapade förtroende och ingav respekt i hela riket. En sann ledare som de flesta av oss skulle önska att vi vore, eller hade att luta oss emot i svåra stunder. Som tog ansvar och stod upp för sina medarbetare och sin kommun när ransomware slog ut alla it-system mitt i vintern och som gav cybersäkerhet ett mänskligt ansikte. Med sitt rättframma agerande har hon gjort mer för att lyfta frågorna om it- och cybersäkerhet än de flesta. Årets mest inflytelserika person inom tech är en sann förebild för alla: kommundirektören som klev fram när det var som tuffast.

Läs mer om Tech Awards Sweden på techawards.se

#viärkalix