Sök

Årets mest inflytelserika inom tech – Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun

Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun
Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun

Under gårdagen korades vinnarna i Tech Awards Sweden och vinnare i kategorin Årets mest inflytelserika inom tech är Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun.

– Jag är stolt över utmärkelsen och tagen av den fina motiveringen. Vår hantering av IT-attacken satte Kalix på kartan och utmärkelsen bekräftar att vi har betydelse för att det nu skapas ett robustare Sverige. Men mest stolt är jag över att utmärkelsen inte är en enskild individs prestation utan att vi som team åstadkommit det här tillsammans.

Bland övriga nominerade syns titlar som vd Ericsson, vice riksbankschef Riksbanken, professor KTH, teknikchef Microsoft, vd Spotify och vd IBM.

Juryns motivering

När andra väljer att tiga, valde vår vinnare att gå ut i media och berätta allt – med glasklar tydlighet, transparens och rättframhet som skapade förtroende och ingav respekt i hela riket. En sann ledare som de flesta av oss skulle önska att vi vore, eller hade att luta oss emot i svåra stunder. Som tog ansvar och stod upp för sina medarbetare och sin kommun när ransomware slog ut alla it-system mitt i vintern och som gav cybersäkerhet ett mänskligt ansikte. Med sitt rättframma agerande har hon gjort mer för att lyfta frågorna om it- och cybersäkerhet än de flesta. Årets mest inflytelserika person inom tech är en sann förebild för alla: kommundirektören som klev fram när det var som tuffast.

Läs mer om Tech Awards Sweden på techawards.se

#viärkalix

Senast uppdaterad: 2022-03-23 10:36

Relaterade nyheter

Se kommunfullmäktiges sammanträde den 6 februari

2017-04-06 - På den här sidan kan du se kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 6 februari live och i efterhand.

Läs mer

Nämndsordföranden i Kalixpodden

2022-12-24 - Den 1 januari 2023 börjar en ny mandatperiod i Kalix, med de förtroendevalda som röstades fram i valet den 11 september 2022. I Kalixpodden kommer vi med anledning av detta bekanta oss med kommunens nya nämndsordföranden.

Läs mer

Kalix hantering av IT-attacken gav eko i hela världen

2022-12-15 - Den IT-attack som drabbade Kalix kommun natten mot den 16 december 2021 märks av än idag: IT- och informationssäkerhet har fått högsta prioritet inte bara i Kalix och Sverige, utan även i EU, fler vågar stå emot utpressarna och fler och fler vågar berätta.

Läs mer

Årets offentliga kommunikatör

2022-11-10 - Kalixkommunikatörerna med kommunikationsansvarige Reine Sundqvist i spetsen har vunnit Megafonen, priset för årets offentliga kommunikatör 2022!

Läs mer

Roger Sångberg mottar jämställdhetspriset 2022

2022-10-17 - I samband med kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 17 oktober mottog Fritidsgården Frizons verksamhetsledare Roger Sångberg Kalix kommuns nyinstiftade jämställdhetspris för sitt inkluderande arbete med barn och unga i Kalix kommun.

Läs mer

Jämställdhetsdagen till ära presenteras här vinnaren av årets jämställdhetspris

2022-08-26 - Idag – fredag den 26 augusti – är det internationella jämställdhetsdagen. Kalix kommun firar dagen genom att med kommunalråd Susanne Anderssons hjälp presentera den allra första vinnaren av kommunens nya jämställdhetspris.

Läs mer

Gör dina ärenden när det passar dig!

2022-07-08 - Du har väl inte missat att du kan göra många ärenden till Kalix kommun digitalt? Du kan till exempel ansöka om skolskjuts och göra ändringar gällande fakturor, anmäla misstänkt matförgiftning, söka inackorderingsstöd och försörjningsstöd.

Läs mer

Nu kan du anonymt rapportera missförhållanden inom Kalix kommuns verksamheter

2022-06-30 - Att arbeta för transparens och öppenhet är viktigt för Kalix kommun och därför etablerar vi nu e-tjänsten Rapporteringstjänst för Kalix kommun.

Läs mer

De är nominerade till Kalix jämställdhetspris 2022!

2022-06-21 - Kalix Bandys herr- och damlag, Anneli Andersson – Innanbäckens fritids, Eva Krispinsson, Kalix Ryttarförening, Roger Sångberg och Frizon samt Hanna Öberg har nominerats till jämställdhetspriset 2022.

Läs mer

Kommunalråd avtackas officiellt

2022-06-13 - Torsdag den 16 juni är avtackas avgående kommunalråd Tommy Nilsson och vice kommunalråd Jan Nilsson officiellt i marmorhallen, förvaltningsbyggnaden.

Läs mer

SKR besökte Norrbotten och Kalix

2022-05-20 - Torsdag den 19 maj besökte arbetsgivarorganisationen SKR (Sveriges kommuner och regioner) Kalix för att få veta mer om satsningarna på nya bostäder, infrastruktur, hemtjänstens nya hållbara lokaler med mer. Hör kommunalråd Tommy Nilsson berätta mer om besöket.

Läs mer

Tommy Nilsson avgår som kommunalråd inför valet

2022-01-13 - I ett extrainsatt Kalix-TV onsdag den 12 januari meddelade Tommy Nilsson att han avgår från posten som kommunalråd i Kalix.

Läs mer