Sök

Årets mest inflytelserika inom tech – Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun

Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun
Maria Henriksson, kommundirektör Kalix kommun

Under gårdagen korades vinnarna i Tech Awards Sweden och vinnare i kategorin Årets mest inflytelserika inom tech är Maria Henriksson, kommundirektör, Kalix kommun.

– Jag är stolt över utmärkelsen och tagen av den fina motiveringen. Vår hantering av IT-attacken satte Kalix på kartan och utmärkelsen bekräftar att vi har betydelse för att det nu skapas ett robustare Sverige. Men mest stolt är jag över att utmärkelsen inte är en enskild individs prestation utan att vi som team åstadkommit det här tillsammans.

Bland övriga nominerade syns titlar som vd Ericsson, vice riksbankschef Riksbanken, professor KTH, teknikchef Microsoft, vd Spotify och vd IBM.

Juryns motivering

När andra väljer att tiga, valde vår vinnare att gå ut i media och berätta allt – med glasklar tydlighet, transparens och rättframhet som skapade förtroende och ingav respekt i hela riket. En sann ledare som de flesta av oss skulle önska att vi vore, eller hade att luta oss emot i svåra stunder. Som tog ansvar och stod upp för sina medarbetare och sin kommun när ransomware slog ut alla it-system mitt i vintern och som gav cybersäkerhet ett mänskligt ansikte. Med sitt rättframma agerande har hon gjort mer för att lyfta frågorna om it- och cybersäkerhet än de flesta. Årets mest inflytelserika person inom tech är en sann förebild för alla: kommundirektören som klev fram när det var som tuffast.

Läs mer om Tech Awards Sweden på techawards.se

#viärkalix

Senast uppdaterad: 2022-03-23 10:36

Relaterade nyheter

Nominera din kandidat till Kalix kommuns jämställdhetspris

2022-02-16 - Vet du någon person eller grupp inom näringsliv, föreningsliv eller kommunens verksamheter som bidragit till att göra Kalix kommun till ett mer jämställt samhälle?

Läs mer

Se kommunfullmäktiges möte måndag den 11 april i efterhand

2017-04-06 - Här kan se kommunfullmäktiges sammanträde måndag den 11 april i efterhand.

Läs mer

Starka kvinnor i poddform på internationella kvinnodagen

2022-03-08 - Internationella kvinnodagen infaller 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. För att lyfta den internationella kvinnodagen återbesöker vi på denna sida några av de starka kvinnor som deltagit i Kalixpodden.

Läs mer

Tommy Nilsson avgår som kommunalråd inför valet

2022-01-13 - I ett extrainsatt Kalix-TV onsdag den 12 januari meddelade Tommy Nilsson att han avgår från posten som kommunalråd i Kalix.

Läs mer