Skip to content
Sök

Kalix-TV: Om coronaläget just nu! (25/11)

Onsdag den 25 november klockan 19.00 sändes ett Extra Kalix-TV där vi informerade om coronaläget just nu! Dessutom pratade vi om motion, kultur och olika insatser för att hjälpa handeln att överleva i coronatider.

Coronaläget just nu!

Smittskyddsläkare Anders Nystedt informerade programledare Reine Sundqvist och oss tittare via videolänk om coronaläget just nu! Överläkare Kjell Melander berättade om hjärt- och lungsjukas situation under pågående pandemi. Via länk hade vi också med oss Thomas Jacobsson som insjuknade i corona för ungefär en vecka sedan och Anna Degerlund som är områdeschef för särskilda boenden i Kalix.

Studion gästades av Marianne Strömbäck som är Kalix kommuns chef på området äldreomsorg och Barbro Vaara som är MAS (Medicinskt Ansvarig Sjuksköterska). Dessutom pratade vi om hur smittbilden ser ut i Kalix kommuns skolor med skolchef Charlotte Sundqvist.

I ett videoinslag berättade Björn Malmqvist – legitimerad psykoterapeut – om varför vi mår psykiskt sämre under en pandemi.

Handel

Studion gästas av Kalixföretagarnas Birgitta Johansson som berättar om hur lokala företag valt att göra för att stötta lokal handel.

Träna hemma!

Det är alltid viktigt med träning och motion, inte minst i stillasittande pandemitider. I programmet fick vi glimtar av ett lättare träningspass för äldre och ett tuffare för alla som hänger med!

Ann Öhman från Nova Gym kör ett träningspass för lite äldre som behöver röra på sig.

Kultur i coronatider

Vi tar upp också upp vikten av kultur i coronatider, med vår gäst Malin Huuva, ansvarig för artist- och musikerutbildningen vid Kalix Folkhögskola. Husbandet underhåller.

För dig som vill se programmet!

Du kan beställa en privat länk till filmen genom att skicka ett meddelande till information@kalix.se.
Vi rekommenderar att du ser filmen med ljud, då den automatisk transkriberade texten bara stämmer delvis, eller inte alls beroende på ljudkvalitet.