Skip to content
Sök

Kalix-TV: Om coronaläget just nu! (2/12)

Region Norrbotten redovisade denna vecka det högsta antalet nya fall av covid-19 i Kalix sedan provtagningarna startade. Programmet gästas av Moa Bjerner verksamhetschef IVAK och medicinkliniken vid Kalix sjukhus.

Moa Bjerner berättar om hur coronaläget ser ut i Kalix och Norrbotten just nu.
Vad ska vi göra för att bryta den negativa trenden?

Maria Henriksson – kommundirektör vid Kalix kommun – berättar hur Kalix största arbetsgivare har påverkats av coronapandemin.
Hur allvarligt är läget för kommunen?

Kalix sjukhus utmärker sig som ett av landets bästa när det gäller strokevård. Ivo Savinc som är överläkare inom neurologi vid Kalix sjukhus berättar mer om vad det innebär att få och behandlas för en stroke.
Hur kommer det sig att Kalix sjukhus är så bra på Strokevård?

Statsministern uppmärksammar medborgare som gjort insatser för att hjälpa och stötta sina medmänniskor under coronapandemin. Idag samtalade han bland annat med Lena Jansson, terapeut och egenföretagare om hennes initiativ Jul för alla och med Sandra Eriksson, Kalix för alla om hur hon startade upp Julklappshjälpen i Kalix. Lena Jansson medverkar också i kvällens Extra Kalix-TV och berättar mer om Jul för alla och samtalet med Stefan Löfven.

Ställ dina frågor till gästerna i vår chatt!

För dig som vill se programmet!

Du kan beställa en privat länk till filmen genom att skicka ett meddelande till information@kalix.se.
Vi rekommenderar att du ser filmen med ljud, då den automatisk transkriberade texten bara stämmer delvis, eller inte alls beroende på ljudkvalitet.