Skip to content
Sök

Kalix-TV den 17 mars: Om coronaläget just nu

Kvällens sändning av Extra Kalix-TV handlade om coronaläget i Kalix och Norrbotten just nu men också om en hel del annat. Detta var vår första livesändning på Youtube, och vi hade också lite tekniskt strul innan vi kom igång med några minuters försening.

Programledare är som vanligt Reine Sundqvist och vi har gäster både i studion och via videolänk. Du ser sändningen längre ned på sidan. Vi kommer också att publicera en chatt här på sidan strax innan sändningsstart. Ställ gärna frågor till våra gäster via chatten!

Ämnen och gäster

  • Vi besökte företaget som just nu slår försäljningsrekord och drar folk från hela Sverige till Kalix.
  • Senaste nytt om covid-19 och vaccinationsläget.
    Gäst: Moa Bjerner, verksamhetschef vid IVAK och medicinkliniken på Kalix sjukhus.
  • BillerudKorsnäs berättade om företagets arbete med att förebygga smittspridning.
    Gäst: Maria Sarady, Chef för hälsa och säkerhet vid BillerudKorsnäs i Karlsborg.
  • Om två veckor invigs Kalix Resecentrum och persontrafiken på Haparandabanan, men redan denna kväll presenterade vi några nyheter.
    Gäst: Kalix kommuns projektansvarige Per Nilsson.

Bakgrund

På onsdagar sänder Kalix kommun för närvarande Kalix-TV, i samarbete med mediaelever från Furuhedsskolan. I Kalix-TV tar vi upp ämnen som är aktuella för dig som bor i Kalix, ofta med anknytning till kommunens verksamhet. Du ser Kalix-TV via Kalix kommuns hemsida och under livesändningarna kan du också ställa frågor i chatten!

För att vi ska kunna ge dig de allra senaste nyheterna kan både tema och gäster att förändras ända fram till sändningsstart, för uppdaterad information om nästkommande sändning besöker du www.kalix.se eller Kalix kommun på Facebook. 

För dig som vill se programmet!

Du kan beställa en privat länk till filmen genom att skicka ett meddelande till information@kalix.se.
Vi rekommenderar att du ser filmen med ljud, då den automatisk transkriberade texten bara stämmer delvis, eller inte alls beroende på ljudkvalitet.