Skip to content
Sök

Torsdag den 30 maj inleds Miljöveckan i Kalix

Den 30 maj – 5 juni firas miljöveckan i Kalix. Kalix kommun arrangerar veckan för att uppmärksamma världsmiljödagen den 5 juni, även detta år i samarbete med föreningar och företag i kommunen.

Under miljöns alldeles egna vecka arrangeras i Kalix kommun bland annat plockientering, Pilgrim's Walk for Future, föreläsningar och en trädgårdsutställning på biblioteket med spännande aktiviteter.

För att anmäla intresse, ställa frågor, bolla idéer kring aktiviteter hör av dig till vår hållbarhetsstrateg Maria Eriksson på 0923-650 91.

Miljöveckanfilmer

Logotyp för Världsmiljödagen

Vad är världsmiljödagen?

Den 5 juni är det världsmiljödagen, en av FN:s internationella dagar, som instiftades under i samband med Stockholmskonferensen 1972. Sverige är i år värd för världsmiljödagen tillsammans med FN:s miljöprogram UNEP.

Årets tema är en enda jord, vilket belyser vikten av att leva i samklang med naturen och att vi ställer om till grönare livsstilar. Temat blir högst aktuellt i ett läge när vi står inför en trippel planetär kris av klimatförändringar, föroreningar och förlust av biologisk mångfald.