Skip to content
Sök

Earth Month – tävla med WWF

Gör som Kalix kommun och delta i världens största miljömanifestation för vår enda planet – släck lamporna på Earth Hour. Vill du göra mer? Anta Världsnaturfonden WWF:s uppdrag för planeten!

Lördag den 25 mars, klockan 20.30–21.30 är det alltså Earth Hour. Kalix kommun släcker gatu- och fasadbelysning där möjlighet finns, och utmanar nu resten av kommunen – företag såväl som organisationer och privatpersoner att också hålla lamporna släckta under jordens timme!

Varför Earth Hour?

Ska vi vända klimatkrisen och den snabba förlusten av djur och natur måste alla – städer, länder, politiker, företag och privatpersoner – agera tillsammans. Vi behöver kraftfulla och tuffa politiska beslut, vi behöver ställa om hur vi konsumerar. Var med för att förlusten av biologisk mångfald ska stoppas och vändas till 2030 och för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5°C.

Genom att släcka lamporna på Earth Hour klockan 20.30-21.30 den 25 mars, visar du att du vill att världens ledande politiker ska fatta tuffa beslut.

Agera och tävla om fina priser

Förra året deltog en miljard människor i Earth Hour världen över. Häng med WWF ända fram till 22 april och tävla i deras plattform Agera. Anta olika uppdrag under perioden 25/3–22/4 2023 så är du med och tävlar om finfina priser!