Sök

Niondeklassare skapade en fantastisk reklamfilm för Kalix (video)

På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 arbetat med att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Sen har de spelat in dessa som en musikvideo som också blir en form av reklamfilm för Kalix. Här är årets vinnare!

På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 varit med om att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Låtarna tonsätts av eleverna och med klipp och bilder från Kalix har de sedan skapat musikvideon. Filmerna fungerar som riktiga reklamfilmer för att locka besökare och nya invånare till Kalix. Projektet syftar också till att utveckla elevernas kreativitet och samarbetsförmåga.

Årets vinnare

Årets vinnare är Vanja, Tanja, Josefine, Neo, Saharo, Grec och Fille och deras vinnarfilm kan du se nedan.

Motivering:

En snygg, genomtänkt och välgjord reklamfilm som både visar och besjunger Kalix många fantastiska fördelar. Det man ser och det man hör har matchas väl och skapar tillsammans en finstämd och vacker bild av Kalix. Extra plus för att filmen är textad.

Andra och tredje plats

På andra plats: Alma, Magda, Emelie, Emma, Simon, Elias, Edvin och Elliot.
På tredje plats: Tyra, Joar, Linn L, Linn B, William, Emilia och Albin

2018 års vinnare

Senast uppdaterad: 2018-12-27 07:18

Relaterade nyheter

Digitalt öppet hus – förskoleklasser

2022-01-27 - Snart erbjuds en helt ny årskull barn att börja i förskoleklass. I denna serie videoinslag får du som förälder chansen att titta närmare på de olika förskoleklasser som finns i Kalix kommun.

Läs mer

Pilotprojekt: Jämställdhetsarbetet grundskolan Innanbäcken/Ytterbyn (video)

2021-10-27 - Projektsamordnare Eva Krispinsson och rektor Susanne Palmqvist berättar om ett pilotprojekt kring jämställdhet som har genomförts på Innanbäcken och Ytterbyn förskoleklass–årskurs 6.

Läs mer

Hög smittspridning på Ytterbyns skola – all undervisning läggs om resten av terminen

2021-06-01 - Det råder hög smittspridning bland elever på Ytterbyns skola och på inrådan av smittskyddsläkaren i Norrbotten, Anders Nystedt, kommer undervisningen därför att läggas om resten av terminen.

Läs mer

Kalix länsbäst i skolranking

2019-10-16 - Kalix kommun rankas högst i länet och trea i hela landet på Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019”.

Läs mer