Sök

Kalix länsbäst i skolranking

Här jublar utbildningschef Charlotte Sundqvist och utbildningsnämndens ordförande Sven Nordlund (MP) tillsammans med representanter från olika skolor i kommunen.
Här jublar utbildningschef Charlotte Sundqvist och utbildningsnämndens ordförande Sven Nordlund (MP) tillsammans med representanter från olika skolor i kommunen.

Kalix kommun rankas högst i länet och trea i hela landet på Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019”.

Charlotte Sundqvist som är utbildningschef i Kalix kommun förklarar att ett gediget utvecklingsarbete ligger bakom de goda resultat som nu ger utslag i Lärarförbundets skolranking.
– Det här betyder mycket tror jag, inte minst för all personal som genom åren kämpat för att hela tiden utveckla skolan, sina undervisningsmetoder och sätt att möte alla barn i undervisningen. Ett kvitto på deras arbete!

"Håll i och håll ut"

Utbildningschefen berättar att uthålligt arbete är en nyckelfaktor för att fortsätta den positiva utvecklingen av skolan i Kalix.
– Håll i och håll ut. Vi har sett till att följa upp arbetet och sett till att vi fokuserar på det viktiga. Vi har en stabil organisation och naturligtvis otroligt duktig personal; från förskola till vuxenutbildning. Vi samarbetar och är ett lag tillsammans.

Eleverna de stora vinnarna

Rankingar i all ära, det är barnen och eleverna i Kalix som är de stora vinnarna. Det är de som får bättre förutsättningar att lyckas i livet genom en lyckad skolgång.
– Vårt mål är inte att bibehålla den goda positionen i rankingen, vårt mål är att vara så bra som möjligt för våra barn och elever. Om det i sin tur gör så att vi hamnar bra i rankingar så är det bara en bonus, fastslår Charlotte Sundqvist.

Mer om Bästa Skolkommun

Lärarförbundet har från och med i år endast kvar kriterier som gäller elevernas resultat, med hänsyn till familjebakgrund. Tre frågor har strukits helt från i fjol, vilket gör en jämförelse med tidigare års resultat missvisande. Du kan läsa Bästa Skolkommun 2019 i sin helhet på Lärarförbundets hemsida.

Senast uppdaterad: 2019-10-16 11:35

Relaterade nyheter

Digitalt öppet hus – förskoleklasser

2022-01-27 - Snart erbjuds en helt ny årskull barn att börja i förskoleklass. I denna serie videoinslag får du som förälder chansen att titta närmare på de olika förskoleklasser som finns i Kalix kommun.

Läs mer

Pilotprojekt: Jämställdhetsarbetet grundskolan Innanbäcken/Ytterbyn (video)

2021-10-27 - Projektsamordnare Eva Krispinsson och rektor Susanne Palmqvist berättar om ett pilotprojekt kring jämställdhet som har genomförts på Innanbäcken och Ytterbyn förskoleklass–årskurs 6.

Läs mer

Hög smittspridning på Ytterbyns skola – all undervisning läggs om resten av terminen

2021-06-01 - Det råder hög smittspridning bland elever på Ytterbyns skola och på inrådan av smittskyddsläkaren i Norrbotten, Anders Nystedt, kommer undervisningen därför att läggas om resten av terminen.

Läs mer

Niondeklassare skapade en fantastisk reklamfilm för Kalix (video)

2018-12-21 - På Manhemsskolan har alla elever i årskurs 9 arbetat med att skriva låttexter som ska marknadsföra Kalix. Sen har de spelat in dessa som en musikvideo som också blir en form av reklamfilm för Kalix. Här är årets vinnare!

Läs mer