Här jublar utbildningschef Charlotte Sundqvist och utbildningsnämndens ordförande Sven Nordlund (MP) tillsammans med representanter från olika skolor i kommunen.
Här jublar utbildningschef Charlotte Sundqvist och utbildningsnämndens ordförande Sven Nordlund (MP) tillsammans med representanter från olika skolor i kommunen.

Kalix kommun rankas högst i länet och trea i hela landet på Lärarförbundets ranking ”Bästa skolkommun 2019”.

Charlotte Sundqvist som är utbildningschef i Kalix kommun förklarar att ett gediget utvecklingsarbete ligger bakom de goda resultat som nu ger utslag i Lärarförbundets skolranking.
– Det här betyder mycket tror jag, inte minst för all personal som genom åren kämpat för att hela tiden utveckla skolan, sina undervisningsmetoder och sätt att möte alla barn i undervisningen. Ett kvitto på deras arbete!

"Håll i och håll ut"

Utbildningschefen berättar att uthålligt arbete är en nyckelfaktor för att fortsätta den positiva utvecklingen av skolan i Kalix.
– Håll i och håll ut. Vi har sett till att följa upp arbetet och sett till att vi fokuserar på det viktiga. Vi har en stabil organisation och naturligtvis otroligt duktig personal; från förskola till vuxenutbildning. Vi samarbetar och är ett lag tillsammans.

Eleverna de stora vinnarna

Rankingar i all ära, det är barnen och eleverna i Kalix som är de stora vinnarna. Det är de som får bättre förutsättningar att lyckas i livet genom en lyckad skolgång.
– Vårt mål är inte att bibehålla den goda positionen i rankingen, vårt mål är att vara så bra som möjligt för våra barn och elever. Om det i sin tur gör så att vi hamnar bra i rankingar så är det bara en bonus, fastslår Charlotte Sundqvist.

Mer om Bästa Skolkommun

Lärarförbundet har från och med i år endast kvar kriterier som gäller elevernas resultat, med hänsyn till familjebakgrund. Tre frågor har strukits helt från i fjol, vilket gör en jämförelse med tidigare års resultat missvisande. Du kan läsa Bästa Skolkommun 2019 i sin helhet på Lärarförbundets hemsida.