Sök

Innanbäckens förskoleklass blir "Gitarrhjältar 2020–2021"

"Gitarrhjältar 2020–2021" är ett projekt för 6-åringar på Innanbäckens skolan i Kalix, där de får lära sig att sjunga och spela akustisk gitarr för att ge uttryck för sina känslor och må bra!

Idag pratas det mycket om barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Allt skapande bidrar till att hela vårt sinne, och är dörröppnare till det sociala spelet. Att lägga grunden genom att spela gitarr i förskoleklass ger barnen en möjlighet att uttrycka sig och få utlopp för sina känslor. De sjunger och kompar sig själva för sitt eget välmående, men även i samspel med kompisar. Genom detta projekt får eleverna förutom kunskap också en bättre självkänsla, och försprång i ämnet musik.

Förskoleklassen delas up i två grupper som har undervisning med musiklärare P-A Burman i 40 minuter vardera per vecka. Barnen kan även sjunga sångerna med förskolelärare under veckan på samling. Onsdag den 14 oktober hålls den första gitarrlektionen.

Janne Schaffers hälsning till Gitarrhjältarna

Svenska gitarrikonen Janne Schaffer har gjort en speciell videohälsning till Gitarrhjältarna, och alla sina fans i Kalix.

Senast uppdaterad: 2020-10-09 10:19

Relaterade nyheter

Elever på Innanbäckens skola har utsetts till Naturens Hjältar

2022-05-24 - Hösten 2021 anmälde sig årskurs 5 och 6 på Innanbäckens skola till Länsstyrelsens tävling Naturens hjältar. Skolan antogs, och nu står det klart att de två klasserna också vunnit hela tävlingen som gick ut på att mata och artbestämma fåglar från oktober till maj månad.

Läs mer