Skip to content
Sök

Hemtjänsten jobbar i alla väder!

Trots snö och hårda vindar, drivbildning och dålig sikt, har hemtjänsten och nattpatrullen lyckats ta sig runt och hjälpa alla brukare under kvällen och natten. Nu tar dagpersonalen över stafettpinnen och ber om förståelse för de förseningar som blir på grund av vädret.

SMHI gick ut med en klass 2 varning för torsdag och fredag – besvärligt väder som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Men hemtjänsten och nattpatrullerna måste fram oavsett.

Marianne Strömbäck, områdeschef inom äldreomsorgen, vill särskilt lyfta fram nattpatrullerna och hemstjänstgrupperna som jobbat hårt under kvällen och natten för att tillgodose brukarnas behov.
– Alla chefer och medarbetare har gjort och gör ett fantastiskt jobb, berättar Marianne Strömbäck.
– En av enhetscheferna, Margareta Andersson, och hennes man Ingvar har varit igång under natten och hjälpt till med att dra loss och skotta fram bilar och hjälpt personalen i hemtjänsten.

På grund av det rådande ovädret har snöröjningen fullt upp och trots intensivt arbete under natten och morgonen råder fortfarande begränsad framkomlighet på vissa håll. Detta kan innebära förseningar inom hemtjänsten och vissa brukare kan få vänta lite längre på sina besök. Vädret har också gjort det svårt för dagpersonalen att komma till jobbet.
– Vi har en otrolig personal som hittar alla möjliga lösningar för att ta sig till och runt på jobbet. De kör med egna bilar i tjänsten, samåker och ser till att få skjuts med anhöriga med mera, allt för att kunna hjälpa våra brukare, berättar Marianne.
– Vi hoppas också på förståelse för de förseningar som uppstår på grund av vädret.