Skip to content
Sök

Hemtjänsten i Kalix på topp fem – kan och vill mer

Hemtjänstindex för 2023 visar att Kalix kommun allt jämnt står sig bra i konkurrensen, trots att man går från plats 3 till plats 4. – Vi är stolta över att vi för andra året i rad placerar oss bland topp 5 i länet, men vi vill så klart bli bättre, säger Emma Ekholm, kvalitetsutvecklare vid socialförvaltningen.

Hemtjänstindex ger en samlad bild av hemtjänstkvaliteten i landets alla kommuner. Indexet bygger på vad seniorer anser är viktigast i hemtjänsten, som information, biståndshandläggning, utförande samt kommunstöd och utveckling.

Kalix kommuns Hemtjänstindex för 2023 är 65,0 och med det resultatet placerar sig Kalix kommun på plats 4 av länets 14 kommuner och plats 179 av Sveriges 290 kommuner. Årets resultat är en försämring gentemot tidigare år då kommunen placerade sig på plats 3 i länet och plats 88 av 290 kommuner.
– Hemtjänstindex ger oss ett bra kvitto på vad som fungerar bra i vår kommun och vad vi behöver förbättra. Inom socialförvaltningen kommer vi nu att analysera resultatet och arbeta med förbättringar, berättar Emma Ekholm, kvalitetsutvecklare vid socialförvaltningen.