Skip to content
Sök

Hej Vuxen! – 27 februari 2024: När barn hängs ut på nätet

Vi välkomnar alla vuxna som finns i barn och ungas närhet till den första Hej vuxen föreläsningen för året. Du kommer att få kunskap om exposekonton och hur du som vuxen kan vara ett stöd för barn som blivit uthängda på nätet.

Barn och unga spenderar alltmer tid online och nätet har blivit en plats för både aktiviteter och umgänge med vänner. Många barn och unga har delat en nakenbild med någon på nätet och för de flesta är det en positiv upplevelse i det sexuella utforskandet. Men för ungefär en femtedel sprids bilden

Vi ska få ta del av ECPAT:s inspelade digitala föräldramöte - “När barns nakenbilder sprids på nätet - Exposekonton”. Inspelningen finns på den här sidan från tisdag 27 februari klockan 18.00, och två veckor framöver. Du som tittar bjuds också på en liten introduktion från Kalix kommuns föräldrasupport.

Vad är ECPAT?

ECPAT är en barnrättsorganisation som jobbar för att barn och unga inte ska utsättas för sexuella övergrepp eller andra sexuella kränkningar. Läs mer om arbetet på organisationens hemsida.
Vi ska få ta del av ECPAT:s inspelade digitala föräldramöte - “När barns nakenbilder sprids på nätet - Exposekonton”.

Vad är Hej vuxen?

Hej vuxen är gratis digitala föreläsningar på cirka 60 minuter där personer som jobbar med barn och ungdomar berättar och ger tips och råd.

Frågor och feedback

Är det något ämne du tycker bör lyftas i Hej vuxen konceptet? Skicka gärna ett mail med förslag på teman inför kommande föreläsningar.
foraldrasupporten@kalix.se
malin.aberg@kalix.se

Hej Vuxen, 27 februari 2024