Sök

Finskkurs på Instagram

Kuusi Palaa är en kostnadsfri finskkurs på Instagram. Eftersom den finns på internet behöver du inte släpa med dig tunga böcker under armen, utan du lär dig exakt var du vill via din telefon.

Det är Sverigefinska ungdomsförbundet som ligger bakom kursen vilken syftar till att ge sverigefinska unga – men också en större publik – möjligheten att lära sig grunderna i nationella minoritetsspråket finska på ett tillgängligt sätt. Tanken är också att revitalisera det finska språket i Sverige, då många sverigefinnar inte har fått möjligheten att lära det hemma.
"Vi vill öka ungas intresse för det finska språket och stärka den sverigefinska kulturidentiteten - tillsammans tar vi tillbaka språket!", skriver förbundet i ett pressutskick.

Den 10 oktober 2019 lanserades kursen, och alla som vill kan gå in på instagramkontot @kuusi.palaa och lära dig finska bit för bit. Helt gratis!

Kalix kommun är förvaltningsområde för finska och Meänkieli.

Senast uppdaterad: 2019-10-18 11:43

Relaterade nyheter

Ruotsinsuomalaisten päivä, 24. helmikuuta – Sverigefinnarnas dag, 24 februari

2022-02-21 - Tänä vuonna juhlimme merkkipäivää ilmaisella elokuvalla. Tule mukaan katsomaan komediaa 70 on vain numero! Ruotsin ensi-ilta 24 helmikuuta! I år firar vi dagen med gratis bio. Kom med och se komedin 70 är bara en siffra! Sverigepremiär 24 februari!

Läs mer

Appen som lär dig meänkieli

2019-01-17 - Nu kan den som vill lära sig ord på meänkieli via en app, som enkelt laddas ner till valfri surfplatta eller smartphone. Du lär dig orden med hjälp av ljud och bilder.

Läs mer