Skip to content
Sök

Äntligen blir det sommarteater igen – på Vassholmens klassiska utescen

Idel kända Kalixprofiler i relationsdramat "Först föds man ju". I rollerna: Lena Jansson som Kiss, Maria Sköld som Lis, Kjell Morin som Viktor, Peter Wikström som Axel, Tommy Larsson som Tjutberg och Åsa Lindgren som Nymse.
Idel kända Kalixprofiler i relationsdramat "Först föds man ju". I rollerna: Lena Jansson som Kiss, Maria Sköld som Lis, Kjell Morin som Viktor, Peter Wikström som Axel, Tommy Larsson som Tjutberg och Åsa Lindgren som Nymse.

Nu blir det åter teater på den klassiska utomhusscenen på vackra Vassholmen. Publiken bjuds på det tragikomiska relationsdramat Först föds man ju, med idel kända Kalixprofiler i rollerna.

– Det blir många och mycket känslor, både för publiken och för oss i ensemblen, berättar Lena Jansson, en av skådespelarna och eldsjälarna bakom föreställningen, och skrattar.

Först föds man ju, är en pjäs skriven av Line Knutzon. Handlingen beskrivs som en historia kombinerad av lika delar allvarligt drama och absurd komedi, om sex missanpassade personer vars vägar korsas under några dagar. Vi får se vad som händer när de udda figurerna Nymse, Axel, Tjutberg, Viktor och systrarna Lis och Kiss möts och deras trådar börjar trassla in sig i varandra.

I rollerna syns en rad kända teaterprofiler från orten – Lena Jansson, Kjell Morin, Peter Wikström, Tommy Larsson, Åsa Lindgren och Maria Sköld.
– Hela ensemblen har verkligen saknat både att få spela teater och att möta publiken, berättar Lena Jansson. Vi har haft otroligt roligt när vi repeterat under våren och nu hoppas vi förstås att publiken kommer att få lika roligt när de ser föreställningen.

Annorlunda föreställning

Det är en något annorlunda föreställning jämfört med tidigare sommarteatrar på Vassholmen. Ensemblen som kanske främst gjort sig kända genom komiska föreställningar får här visa upp ett bredare register. Många i ensemblen har arbetat ihop tidigare, även om det var några år sedan nu. På frågan om det fortfarande är lika roligt svarar Kjell Morin så här:
– Det är lika roligt, om inte roligare, även om det är svårt att jämföra. En sådan här föreställning som vi gör i sommar har vi nog inte riktigt gjort tidigare.

Praktisk information

Speldatum: 1, 3, 6 och 8 juli, alla dagar klockan 19.00 förutom söndag den 3 juli då föreställningen körs klockan 17.00.
Biljettpriset är 200 kronor (för alla över 10 år) och biljetter köps på Kalix Folkets Hus, Café Ankaret och vid entré på Vassholmen, i mån av plats.