Sök

Ännu ingen färdig is på Fomab Arena

Den inhyrda kylanläggningen klarar dess värre inte att skapa is på Fomab Arena i rådande väderlek. Kalix kommun arbetar allt jämnt för fullt, tillsammans med experter på området, för att optimera kapaciteten på anläggningen. Med en väderprognos som berättar om klarare och kallare väder lever hoppet om att issäsongen snart ska vara igång.

När kylanläggningen vid Fomab Arena skulle startas för säsongen i början av oktober upptäcktes ett akut fel och hela issäsongen var i fara. Den till synes enda möjliga lösningen för att kunna rädda issäsongen blev att hyra en kylanläggning. Men den inhyrda kylanläggningen har inte klarat att göra is i rådande väderlek. Hur kunde det då bli så här och vad händer nu?

Vi hade två möjliga alternativ. I och med att vi redan hade kommit en bit in på säsongen gjorde vi, tillsammans med experter på området, bedömningen att kapaciteten på den nu hyrda anläggningen skulle räcka till. Den inhyrda kylanläggning optimeras just nu för att nå en högre kapacitet. Det andra alternativet var närmare 800 000 kronor dyrare och det finns inga garantier för att det heller hade klarat rådande väderlek.

När vi körde igång i torsdags hade vi stora förhoppningar att vi skulle kunna få is på Fomab Arena. Alla gör allt de kan för att lösa detta. Vi har egen personal som är mycket kunniga inom området och som nu arbetar tillsammans med några av landets främsta experter för att optimera kylanläggningen på plats. Förhoppningen är förstås att vädret blir klarare och kallare och på så sätt också bidrar.

Som vi med all tydlighet blivit varse vet man aldrig hur vädret blir. Vi tog redan från början beslutet att hyra anläggningen i 16 veckor för att kunna underhålla isen och säkerställa kvaliteten under hela resten av säsongen.

Vi är redan nu i full gång med att se över vilka möjligheter som finns för en permanent lösning. Vi kommer att samarbeta med alla berörda aktörer och andra sakkunniga för att tillsammans hitta den bästa lösningen, i god tid till nästa säsong.

Kalix kommun för dialog med berörda föreningar och gör allt för att lösa detta på bästa sätt för alla inblandade.

Relaterade nyheter

Special Olympics för Kalix särskoleelever i Kalix

2021-10-15 - Nu i höst har Special Olympics School Days hållits i Kalix. Special Olympics är breddidrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingar inom Special Olympics ger en möjlighet att – oavsett förmåga – visa sitt rätta jag genom att göra sitt bästa.

Läs mer

Kalix åter länets främsta friluftskommun!

2021-09-08 - Naturvårdsverket rankar i år åter Kalix som Norrbottens främsta friluftskommun. I landet är det bara fyra kommuner som rankas högre.

Läs mer

Deltagartaket för allmänna sammankomster tas bort den 29 september

2021-09-08 - Vid en pressträff den 7 september meddelade regeringen bland annat att restriktioner om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar planeras att avvecklas från och med den 29 september 2021.

Läs mer

Evenemangskalendern har fått små lathundar

2021-09-03 - Målet med Kalix kommuns evenemangskalender "Evenemang i Kalix" är att presentera alla evenemang som äger rum i Kalix kommun, även sådana som arrangeras av privata aktörer. För att hjälpa dig att få med ditt evenemang i kalendern har vi i veckan producerat två lathundar, som ni hittar på denna sida.

Läs mer

Skridfinnarleden rustas och görs mer tillgänglig (video)

2021-07-16 - Skridfinnarleden är en drygt åtta mil lång vandringsled genom vacker och varierad natur. Nu satsar Kalix kommun tillsammans med föreningen Skridfinnarleden på att göra leden mer tillgänglig genom ett projekt med stöd från Naturvårdsverket.

Läs mer

Glasigloor flyttas till älvstranden vid golfbanan

2021-06-30 - Kalix kommun har tagit beslut om att undanta ett område intill älvstranden vid golfbanan, för att skapa möjligheter för besöksnäringen. Nu bygger ett lokalt företag upp sina glasigloor här.

Läs mer

Fritids- och kulturnämnden delade ut stipendier

2021-06-18 - Torsdag den 17 juni delade fritids- och kulturnämnden ut stipendier inom områdena idrott, kultur och integration. Vinnarna fick 7 000 kronor vardera.

Läs mer

Vi vill ha dina tips på upplevelser i Kalix kommun!

2021-04-16 - I nästa nummer av Kalix kommuns tidning Info Kalix vill vi dela med oss av covid-19-säkra aktiviteter på exempelvis gårdsbutiker och hembygdsgårdar i hela Kalix kommun. Vi vet att det sprudlar av aktivitet i våra byar, och vi vill synliggöra allt det positiva som händer.

Läs mer

Nytt beslut gällande kultur- och fritidsverksamhet

2021-04-08 - Måndag den 12 april öppnar Kalix kommun flera kultur- och fritidsanläggningar, biblioteket får utökade öppettider och fler målgrupper kan boka lokaler. Pandemilagen reglerar hur många som samtidigt får vistas i anläggningarna.

Läs mer

Kalix kommuns årskrönika – Del 2 av 2

2020-12-26 - Här bjuder vi på den andra och sista delen av "Kalix kommuns årskrönika 2020". Kommunens informationsansvarige Reine Sundqvist minns tillsammans med kommunalråd Tommy Nilsson tillbaka på året som gått.

Läs mer

Kalix kommuns årskrönika – Del 1 av 2

2020-12-25 - Här bjuder vi på den första delen av "Kalix kommuns årskrönika 2020". Kommunens informationsansvarige Reine Sundqvist minns tillsammans med kommunalråd Tommy Nilsson tillbaka på året som gått. Den andra och sista delen släpps i morgon den 26 december.

Läs mer

Påsklov med fritid & kultur

2020-04-14 - Här kommer tips och öppettider från fritids- och kulturförvaltningen inför och under påsklovet.

Läs mer

Sportlov med Fritid och kultur

2020-02-27 - Under sportlovet ordnar Kalix kommuns fritids- och kulturförvaltning en mängd roliga aktiviteter. Här ser du vad som är planerat.

Läs mer