Skip to content
Sök

Aktuella stödgrupper och föreläsningar för anhöriga

Kalix kommun startar i närtid upp två stödgrupper för närstående till personer med demenssjukdom. Den 27 februari bjuder vi därtill in till föreläsningen Anhörig i ett hav av känslor med Maria Estling Vannestål.

Kalix kommun bjuder in till stödgrupp för anhöriga till personer med demenssjukdom, med start den 8 februari. Som anhörig är du ett ovärderligt stöd men kan också själv behöva råd och stöd. Vi erbjuder dig att delta i en stödgrupp där vi bland annat berättar om vad kommunen kan bistå med, samt ger de senaste rönen gällande demenssjukdomar.

I gruppen, med cirka åtta deltagare, får alla också möjlighet att dela med sig av sina och ta del av andras erfarenheter.

När?

Start den 8 februari klockan 13.00–15.00, sedan träffar varannan vecka, totalt fem tillfällen.

Var?

Tallkronan, Gymnasiegatan 14, Kalix.

Anmälan

Vi behöver din anmälan senast den 5 februari!
För att anmäla ditt intresse eller om du vill veta mer, kontakta:
Annica Karlsson Johansson, anhörigstöd
Telefon: 072-2410335, 0923-65971
eller
Carina Nilsson, demenssjuksköterska
Telefon: 073-0725268.

Kalix kommun bjuder in till en stödgrupp för dig som har en förälder/närstående med en demenssjukdom. Här får du veta mer om vad Kalix kommun kan erbjuda för stöd, samt de senaste rönen om olika demenssjukdomar.

I gruppen med cirka åtta deltagare, får alla också möjlighet att dela med sig av sina, och ta del av andras erfarenheter

När?

15 februari klockan 18.00–20.00, sedan varannan vecka, totalt tre träffar.

Var?

Tallkronan, Gymnasiegatan 14, Kalix.

Anmälan

Sista anmälningsdag: 13 februari. Vill du anmäla ditt intresse eller veta mer, kontakta:
Annica Karlsson Johansson, anhörigstöd
E-post: annica.karlssonjohansson@kalix.se
Telefon: 072-241 03 35.
eller
Carina Nilsson, demenssjuksköterska
E-post: carina.nilsson@kalix.se
Telefon: 073-0725268.

När Maria Estling Vannestål väntade sitt fjärde barn drabbades hennes mamma av en demenssjukdom, och två av de fyra barnen har psykiatriska diagnoser.
I Sverige finns mer än en miljon anhöriga som vårdar eller stöttar en närstående med fysisk eller psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Även om var och en har sin unika historia är det mycket som förenar när det gäller upplevelser, tankar och känslor.
Maria berättar om egna och andras erfarenheter och presenterar ett smörgåsbord av tankar om hur vi kan bli mer hållbara – som anhöriga och människor. Om vi ska orka finnas till för våra närstående behöver vi också ta hand om oss själva.

Om föreläsaren

Maria arbetar som författare, föreläsare och cirkelledare med fokus på utveckling och livskvalitet. Hon har tidigare skrivit två romaner och en barnbok med anhörigtema och är nu aktuell med stödboken Anhörig i ett hav av känslor.

Var?

Kalix Folkets Hus, Bergön.

När?

27 februari klockan 18.00–19.30.

Anmälan

Föreläsningen är gratis men då det endast finns ett begränsat antal platser behöver du senast den 23 februari anmäla dig till
Annica Karlsson Johansson, anhörigstöd:
E-post: annica.karlssonjohansson@kalix.se
Telefon: 072-241 03 35.