I Kalix är tillväxten av nya företag en av hörnstenarna på vägen mot målsättningen att skapa ett starkt samhälle. Näringslivsenheten vill stimulera människor med idéer att ta steget och starta företag.

Att starta eget är ett projekt som för många innebär att förverkliga en idé. Det kan vara något du gått och funderat på länge men av olika skäl inte kunnat förverkliga. Andra vill helt enkelt bli egna företagare för att få bestämma själv och vara sina egna chefer.

Oavsett hur det ser ut för dig kan du hos oss få stöd från erfarna rådgivare. Vi kan företagande, och vi har ett bra nätverk för att kunna lotsa dig vidare till de rätta kontakterna.

  • Nyföretagarrådgivning. Du kan kostnadsfritt boka tid för individuell rådgivning. Det är en bra start för att komma vidare.

  • Ägarskifte. Är du på väg att köpa ett företag? I samband med ägarskiften erbjuder vi rådgivning där fokus ligger på köparen av företag.

Verksamt.se är en annan bra hjälp för dig som går i tankarna på att starta eget. Där finns mycket hjälp att få. Skapa en checklista för att se vad du behöver göra vid företagsstarten. Det skapar struktur i din process.

agarskiften.com kan du som går in i ett ägar- eller generationsskifte få kompetent hjälp. Tjänsten syftar till att underlätta förestående ägarförändringar för företag i norra Sverige.

EntreprenörCentrum Kalix

Drömmer du om att förverkliga din dröm och affärsidé?

Hos EntreprenörCentrum fokuserar vi på bland annat information, rådgivning och coachning för nyföretagare. Vi erbjuder en mängd olika insatser för nya företagare med fokus på marknad, lönsamhet och dig som entreprenör.

Boka en tid för rådgivning med näringslivsutvecklare Hans Sundell.

Företagarskolan

En utbildning för dig som vill starta eget företag. Utbildningen bedrivs kvällstid, där du i grupp med andra skaffar dig kunskap om vad man behöver tänka på vid start av eget företag. Ny grupp startar, när vi fått tillräckligt många intresserade. För info och anmälan kontakta näringslivsenheten.

Nytt är Tillväxtrådgivning som innehåller behovsanalys och en handlingsplan för dig som vill ta ett steg till och växa med ditt företag. Insatserna sker i nära samverkan med Almi - enskilt med dig som företagare men det kan även ske i program tillsammans med andra företagare.

Vid en företagsstart kan finansieringen vara ett problem. Det är ibland vara svårt att få lån. Hos Almi kan du även söka lån för en företagsstart.

Välkommen att ta kontakt med en av våra rådgivare så berättar vi mer.