Skip to content
Sök

Om Furuhedsskolan

Foto: Marie Eliasson
Foto: Marie Eliasson

Furuhedsskolan invigdes höstterminen 1970 med 1000 elever från Kalix med omnejd. Skolan har idag tolv nationella program, cirka 600 elever från Kalix men även från ett antal andra kommuner och närmare ett hundratal personer arbetar vid Furuhedsskolan.

De olika verksamheterna är lokaliserade i ett antal byggnader inom ett koncentrerat område. Lokalerna är renoverade ett par gånger. Huvudbyggnaden har delvis byggts om, senast under 2005 då biblioteket placerades mitt i byggnaden. 
Lokalerna är fräscha och funktionella och så här skriver Skolverkets inspektörer i sin rapport som presenterats under 2006
"Ovanligt mycket och varierat möblemang finns att tillgå för eleverna på de allmänna ytorna i skolan. I klassrummen finns genomgående höga bänkar och stolar som är ergonomiskt anpassade för ungdomar"

Några kommentarer från föräldrar, elever och besökare:

– vilken fin skola!

– fina och fräscha klassrum! 

– biblioteket är toppen, bra utbud och fin lokal - mysigt!

– trevligt att få komma hit!

Furuhedsskolan samverkar med andra utbildningsanordnare till exempel Kulturskolan och YrkesAkademin. Från 2010 samverkar Furuhedsskolan med Tornedalsskolan i Haparanda om vissa program. Skolan har även ett internationella elevutbyten.

Här hittar du oss!